Cukrář.cz

Reklama



Ovoce v dortu

22.07.2018 | Autor: Libuše Bažantová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

INGREDIENCE

Dortový korpus
800 g jablek
1 –2 lžičky citóonové šťávy
5 lži cukru
1 sklenice švestek
3 lžíce solamylu
2 lžíce slivovice
3x smetana na šlehání
3 balíčky ztužovače šlehačky
50 g mandlových lupínků
1 lžíce sekaných pistácií

POSTUP PŘÍPRAVY:

Oloupeme jablka a vyjmeme jádřince. Jablka nakrájíme na plátky. 16 plátků si necháme stranou a zakapeme citronem, aby zůstaly bílé pro zdobení dortu. Svaříme 1/4 l vody a 3 lžíce cukru, přidáme pokrájená jablka a podusíme 3 minuty. Necháme okapat a šťávu uschováme. Švestky necháme rovněž okapat. Zvlášť umícháme 4 lžíce švestkové šťávy a solamyl. Zbylou šťávu ze švestek svaříme a zamícháme solamyl. Povaříme a vmícháme švestky. Dortový korpus poté dvakrát příčně rozkrojíme. Střední díl pokapeme slivovicí a jablečnou šťávou.
Ušleháme smetanu se ztužovačem a zbylým cukrem na pevnou hmotu. Spodní díl korpusu pak poklademe švestkovým kompotem, potřeme 1/3 šlehačky a přiklopíme středním dílem piškotu. Na něj poklademe Jablka a další třetinu šlehačky. Přiklopíme poslední část piškotového korpusu a naneseme zbylou šlehačku. Šlehačkou potřeme i strany dortu. Mandle nasucho opražíme, rozkrájíme na tenké lupínky a posypeme jimi okraj dortu. Potom ozdobíme ještě jablky, šlehačkou a pistáciemi.


Dnes je pátek pátek 27. prosince 2024
svátek slaví Žaneta, zítra Bohumila

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.