Reklama |
Punčové dortíčky
Těsto: 50 g Hera 160 g cukr krupice 170 g mouka hladká 250 g vejce Cukerný rozvar: 300 ml voda 150 g cukr krupice 1 lžička rumové aroma 1 lžička punčové aroma 1 lžička vanilkové aroma kyselina citrónová Náplň : 100 g třešňová marmeláda 100 g kandované třešně Poleva: 100 g citrónová poleva v prášku 50 g čokoládová poleva polotovar Korpus: Vejce s cukrem vyšleháme v hustou pěnu. Do této hmoty postupně vmícháme mouku a nakonec rozpuštěnou vychladlou Heru. Rozetřeme na 2 plechy s vysokým okrajem. V elektrické troubě pečeme při 180°C asi 25 minut. Po upečení na povrchu lehce pomoučníme a vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Cukerný rozvar připravíme svařením vody a cukru. Ochutíme přísadami a necháme vychladnout. Jeden korpus prokrojíme v polovině tak že nám vzniknou dva tenké pláty. Potřeme je na povrchu marmeládou. Druhý korpus nakrájíme na proužky asi 3 cm silné. Do hlubokého plechu dáme na spod potřený korpus a poklademe na něj nakrájené kandované třešně. Dále na něj skládáme proužky korpusu které namáčíme do ochuceného cukerného rozvaru. Až máme plech zaplněný překryjeme namočené proužky druhou polovinou pomazaného korpusu marmeládou dolu. Na povrch položíme prkýnko , aby se nám moučník zatížil. Necháme do druhého dne odležet v chladu. Poté vyklopíme a na povrchu potáhneme citrónovou polevou kterou připravíme podle návodu výrobce. Krájíme na malé dortíčky a zdobíme čokoládovou polevou a kandovanými třešněmi.
Příbuzné články...
19.04.2022 Plastická čokoláda13.04.2022 Velikonoce po polsku 11.04.2022 Velikonoční macarony 09.04.2022 Velikonoční beránek 06.04.2022 Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |