Reklama |
Bílkový krém do listových trubičekJá dělám bílkový krém do listových trubiček tak, že na 1 bílek dám 7dkg krupicového cukru a vyšlehám, ale někdo krém šlehá i na vodní lázni, nebo je ještě jedna možnost a to že se bílky dají šlehat a pak se do nich přilévá cukerný roztok -marfušík - Příklad: 0,200g čerstvých bílků, 0,300g pískového cukru. Já dělám krém do trubiček 1:2 to je na jeden díl bílků dva díly moučkového cukru. Napřed ušlehám sníh z bílků a držím se rady mojí mámy, že bílky mají být starší. S touto radou pracuji přes 30 let a je osvěčená. Potom přidám moučkový cukr a dám do vodní lázně. Nešlehám pořád, ale nechám vždy trochu zahřát. Až je krém vlažný, promíchám trošku déle, tak 1/2 minuty. A až se mi krém dělá do špiček, tak odstavím a plním do trubiček. Co zbude, udělám na pečící papír stříkačkou pusinky a suším chvíli v troubě. Uvedu příklad: 10 dkg bílků, 20 dkg cukru. Určitě váš recep je pro vás dobrý, ale není profesionální, protože se bílky musí zalít rozvarem aby se to ošetřilo i po stránce hygieny a aby hlavně nedošlo k nákaze salmonelou, která se ničí při 80 st.C a to ve vodní lázni nemusí být. - Dana - 100g cukru krupice vařit s vodou (voda bude kousek výš nad cukrem v hrnci) Konečně návod přesně pro mě - vždycky jsem zhavarovala na takových detailech, které skoro nikdo neřekne, např., že hodně uvařený roztok můžu stáhnout z plotny, když bílky ještě nějsou ušlehané. Já jsem si vždycky myslela, že tím se jeho teplota sníží a bude to špatně. Jenom co mám dělat v opačném případě, když jsou bílky s cukrem už dobře ušlehané a cukerný rozvar ještě nedělá ty správné bubliny? Mám dojem, že nejde jenom tak přestat šlehat a čekat na rozvar, mám třeba snížit otáčky? Povzbudilo mě, jak píšete, že bílky s cukrem nejdou přešlehat, já jsem se dočetla v učebnici technologie, že běda běda, přešlehané bílky způsobují, že hotový krém teče, ale nikde tam není, jestli budou přešlehané i s cukrem. Samozřejmě taky začínám šlehat, až rozvar pořádně vaří. Asi se ptám dost hloupě, ale věřte, že s tímto krémem bojuju pár let, dneska kupodivu se docela povedl, nic neteče, pravda ovšem je, že rozvar už začínal žloutnout....., není to žádná sranda. Děkuji předem za radu. -Jana - Mě se tedy nezdá,že by nešly bílky s cukrem přešlehat! Párkrát se to našim lidem povedlo, no a pak jsou ty bílky použitelné max.do kokosek -Jana - Nás učili, že se nepřešlehávají, ne že ne tak snadno, ale skoro vůbec......ale netvrdim že to nejde, záleží na obsahu cukru. Budu-li to šlehat hodinu tak to asi povolí......to je jasný.
Příbuzné články...
19.04.2022 Plastická čokoláda13.04.2022 Velikonoce po polsku 11.04.2022 Velikonoční macarony 09.04.2022 Velikonoční beránek 06.04.2022 Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem [další příbuzné články] |
Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |