Reklama |
Mezinárodní gastronomický festival GASTRO ČESKÉ BUDĚJOVICE 2002Areál Výstaviště České Budějovice a.s. prezentující se festivalem gastronomie a cestovního ruchu, se v pátém dílu své historie oděl do tradičního podzimního hávu a stoupajícího trendu návštěvnosti. Údaj se opírá o statistiku příchozích 1 400 osob v prvním ročníku této výstavy, a 17 620 návštěvníků letošního roku. Po tři dny v 7 pavilonech na ploše 41 ha se nacházelo v centru permanentního dění zhotovování a předvádění kuchařských a cukrářských specialit, prezentace hotelového a restauračního zařízení včetně degustace specialit. Jižní Čechy a rybníky ve své paralele se nemohly prezentovat jinak než svými vodními produkty, rybami. O přítomnosti sladkovodních tvorů nikdo nepochyboval, a z mořských byl příjemně překvapen. Scéně budějovického mezinárodního gastronomického festivalu náležela výstavní podia, namátkově jmenovaná: podium mistrů, barových odborníků, flambé. Do stejného ranku zahrneme tvůrčí dílnu mladých kuchařů, expozici firem pro gastronomii a hotelnictví, včetně nezbytné slavnostní tabule. Z jiného soudku můžeme v reportáži pokračovat, zavítáme-li do expozice vín. Zde jsme mohli nejenom čerpat znalosti o slunečním elixíru dobré nálady a zdraví, ale i zároveň si vše prostřednictvím degustace ověřit. Známé moudrosloví pragenerací, o tisíci lidech a tisících chutí, měli na paměti organizátoři jihočeského GASTRA pod taktovkou ředitele festivalu Vladimíra Tůmy, kteří návštěvníkům naservírovali výběr chuťových rozmanitostí v 10 restauracích, 6 kavárnách, 2 vinárnách a 1 barovém sálu. To, že budějovické výstaviště procentuální většině asociuje v mysli výstavu Země Živitelka, je prozatím pravdou. (Kladu důraz na slovo prozatím). Přesto, či právě proto, i zde zemědělská prvovýroba se svým sekundárním využitím v podobě zde přítomných gastroproduktů měla své roztomilé zastoupení, kterým bylo stádečko "westernového" náhorního skotu. Při soukromém průzkumu obliby nahodilých návštěvníků byl coby nejčastější důvod spokojenosti, uváděna prezentace výrobku s možností bezprostřední konzumace v přílehlé, stylové a útulné - záměrně použiji výstižného názvu v daném prostředí - hospůdce. I v tomto případě, pokud se jednalo o pořadatelský záměr, byl hřebík uhozen na hlavičku. Není festivalu bez ocenění. V tomto případě šerpou Gastra 2002 byly dekorovány: - Hlavní cena - Expozice Gastro 2002 – Grand hotel Pupp, Karlovy Vary - Živá restaurace Gastro 2002 – Restaurace Alchymista , Č.Budějovice - Studená kuchyně Gastro 2002 – Jaromír Cáska, restaurace Atrium Tábor - Barman Gastro 2002 – Lukáš Vakoč, Tábor - Kuchař Gastra 2002 – tým kuchařů Grand hotelu Pupp, Karlovy Vary - Prezentace firmy Gastro 2002 – f.Mani s.r.o. – farma Drochov – náhorní skot Highland cattle – Steak restaurant
Prostorami Mezinárodního gastronomického festivalu České Budějovice 2002 již poletuje zažloutlé listí, ale dobrý pocit z předvedené kvality a útulného prostředí prolínající jihočeskou pohodou, zůstává zelený.
Další články autora...
18.04.2015 MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -1.28.01.2015 SIGEP - ...když se cukrář stává mágem ... /- 4. 22.01.2015 SIGEP v Rimini v digitálním divu / - 1. 01.09.2014 GLOBAL CHEFS CHALLENGE a cukrář SKÁLA 17.06.2014 Frigomat vytočil světový rekord! [další články autora]
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |