Reklama |
SIGEP - 40 - V KULATÉM JUBILEU!Nejvýznamnější a nejpopulárnější cukrářský veletrh Evropy SIGEP v italském Rimini, završí příštím rokem již čtyři rovné dekády své působnosti. Pozoruhodností tohoto veletržního interpreta sladkého umění, rozšířeného o oborovou strojní techniku všeho druhu, soutěže na úrovni světových šampionátů, pekařskou prezentací, veletrhem kávy a mnohého dalšího, je skutečnost, že riminská fiera (výstaviště) drží prapor návštěvnické účasti stále výše nad panoramatem svého veletržního areálu. Vypovídají o tom statistické údaje minulého roku hovořící následující mluvou: ve 28 halách dávající celkovou plochu 129 000 čtverečních metrů, bylo v pěti výstavních dnech zúčastněno 209 135 návštěvníků a 1 250 vystavovatelů. V souvislosti s těmito statistickými údaji lze konstatovat každoroční údajový nárůst a potvrzení vzestupné křivky obliby a úspěšnosti riminského veletrhu.Tolik stručná fakta, kdy jako Brňan, ve vzdálených vzpomínkách na brněnský potravinářský veletrh Salima a jeho vrcholové období, který již dávno, pradávno vypadl ze žebříčku úspěšnosti výstav tohoto zaměření, musím jen smutně pokývat hlavou nad současnou skutečností. Tedy 40. úspěšný ročník SIGEPU, který se uskuteční 19. – 23. ledna roku 2019 a jenž pro jubilejní rok připravil nepřeberný program. Samozřejmě, že v permanenci bude všech 28 hal, „natřískaných“ až po střechu výstavními exponáty všeho druhu. Kromě lahodného pohledu při kterém se nasytí zrak na jednotlivé objekty, se nabízí i osvětové činnost v podobě ukázek, ochutnávek a předváděcích akcí ve kterých si návštěvník potvrdí či nabyde nových poznatků v oblasti oborového know how. V každém odvětví bílého řemesla jsou připraveny diskuze, návody a předváděcí akce v návodu na úspěšnost v cukrářské tvorbě, které budou realizovány v přednáškových prostorách veletrhu SIGEP. Těžko říci, čemu bude návštěvník věnovat větší pozornost, protože v rozmanitosti veletržních exponátů je taková pestrost, v níž každý květ výstavního nektaru má svoji svůdnou přitažlivost, neboli po česku jeden holky, druhý vdolky. Ale je možné si tipnout, že v nepřeberné riminské směsi SIGEPU tím žolíkem zájmu to bude patrně zmrzlina. Do zahájení veletrhu SIGEP přinese redakce internetového časopisu cukrar.cz ve spolupráci s propagačním oddělením výstaviště fiera v Rimini, každý měsíc zpravodajský náhled na přípravu 40. ročníku veletrhu SIGEP 2019.
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |