Reklama |
Vánoční recepturyMeruňková pochoutka Receptura na 1100 g čajového pečiva: 350 g burisonů, 100 g sušených meruněk na drobno nakrájených, 100 g vlašských jader hrubě sekaných, 50 g másla, 125 g medu, 80 g tukové polevy, 50 g rozinek, 30 g Tuzemáku, 100 g čokoládové polevy máčecí bílé, 100 g lískových jader pražených nahoblovaných, 50 g nasekaných rozinek. Postup: Tukovou polevu mírně povolíme a vyšleháme s Tuzemákem, máslem a medem. Do vyšlehané pěny vmícháme ostatní suroviny a tvarujeme kuličky, které necháme mírně zatuhnout. Rozpustíme bílou čokoládu, kuličky v polevě namáčíme a obsypeme lískovými jádry s rozinkami.
Čokoládové věnečky s třešní Receptura na 900 g čajového pečiva: 250 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 200 g másla, 50 g kakaového prášku, 50 g čerstvých vajec, 300 g tukové polevy, 30 g kakaového prášku, 10 g Tuzemáku, 200 g kandovaných třešní. Postup: Máslo utřeme s cukrem a vejcem do pěny, vmícháme mouku s kakaovým práškem. Vypracujeme těsto, ze kterého tvarujeme kuličky do kterých vtlačíme kandované třešně a pečeme asi 15 minut při teplotě 180 °C. Z mírně změklé tukové polevy vyšleháme krém s kakaovým práškem a Tuzemákem. Na vychladlé čajové pečivo nastříkáme krémem okolo třešně věneček
Studentská pralinka Čokoláda je náročná a vyžaduje dodržení správných poměrů a teplot. To platí i pro dílnu ve které budeme pralinky vyrábět. Dokonalý úspěch zaručuje pouze klimatizovaný prostor se stálou teplotou okolo 18 °C. Věřte, že ta námaha a péče se vyplatí! Oblíbený druh čokoládové dobrůtky v moderní úpravě. Skvělá kombinace suchých plodů s čokoládou a zázvorem. Zázvor je představitelem módního chuťového trendu a v kandované podobě je velmi atraktivní. Přesvědčte se sami. Receptura: 500g čokoládové polevy máčecí tmavé, 250 g drcených arašídů pražených, 100 g kokosové kostky v cukru, 60 g rozinek, 60 g sušených meruněk sekaných, 60 g kandované pomerančové kůry, 10 g kandovaného zázvoru drobně krájeného. Postup: Do vytemperované čokolády vmícháme všechny ingredience, aby byly potažené čokoládou. Dvěma lžičkami tvarujeme nočky, odkládáme na papír a necháme ztuhnout. V receptuře je možné použít i čokoládu mléčnou či bílou. Také lze pralinky přestříkat kontrastní čokoládou jako ozdobu.
Tato receptura je z Ameriky, nalezená přímo ve slunné Kalifornii, oříškového - ale i jiného - ráje. Plantáže pistácií, mandlí a arašídů. Arašídy se vyznačují jádrovinou velmi výrazné, plné chuti, která se pečením a pražením ještě zvýrazňuje. Receptura na 1200 g: 125 g cukru krupice, 125 g hnědého cukru, 125 g nugety arašídové náplně, 125 g másla, 50 g vajec, 380 g hladké mouky, 3 g kypřícího prášku, 200 g čokoládové polevy máčecí mléčné, 100 g cukru krupice na obalení. Postup: Z cukru (krupice i hnědý), arašídové náplně, másla, vajec, mouky, jedlé sody a kypřícího prášku vypracujeme těsto, tvarujeme kuličky, které namočíme v cukru krupice. Do středu kuličky zatlačíme pecku mléčné čokolády a dáme péci. Pečeme při teplotě 180 °C asi 10 minut.
Příbuzné články...
19.04.2022 Plastická čokoláda13.04.2022 Velikonoce po polsku 11.04.2022 Velikonoční macarony 09.04.2022 Velikonoční beránek 06.04.2022 Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem [další příbuzné články] |
Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |