Reklama |
SIGEP 2019 - GELATO UNIVERSITY CARPIGIANI
GELATO UNIVERSITY CARPIGIANI má kořeny svého vzniku ve vývoji prvního automatického zmrzlinového stroje roku 1944 s následným založením společnosti Carpigiani o dva roky později. Ve vývojovém průběhu průkopnické zmrzlinové firmy vyústila společnost v roce 2003 do vzniku založení GELATO UNIVERSITY CARPIGIANI na okraji města Boloně. Jedná se o významný středobod průmyslové Itálie, kam proudí spousta zájemců o výuku proslulé originální italské zmrzliny.
GELATO UNIVERSITY CARPIGIANI se zaměřuje na vývoj zmrzlinové pochutiny sofistikovaným laboratorním výzkumem přetvořeným do nejrozmanitějších rozličností chutí, podob a umělecké vizáži. Působnost zmrzlinové univerzity Carpigiani doznala za dobu svého rozvoje širokého geografického rozmachu na evropském, asijském či americkém kontinentě, a to v současné době na 12 místech světa. V rozběhnuté programové nabídce univerzity se nachází rozpracovaný program pro další země s výhledovým projektem přímého propojení svých zmrzlinářských poznatků pro celý svět. Kurzy, které se uskutečňují v předváděcích prostorách společnosti Carpigiani mívají rozmanitou podobu a jsou tvořeny postupností výrobního procesu zmrzlinářské lahůdky. Vstupní krok pro zájemce je tvořen základem tvůrčího procesu, jenž sestává v 30 hodinách teorie a 10 hodinách praktické výuky v laboratoři. Jedná se o seznámení se surovinami a metodou výroby. V následné praxi se již studenti obeznámí s přímou výrobou zmrzlin a sorbetů. Dalším krokem je tvorba ovocných a mléčných výrobků, po nichž následuje zhotovování zmrzlinových sorbetů na špejli. Po nich následuje ukázka výroby zmrzlinových dezertů, kterou vystřídá zhotovování zmrzlinových produktů určených pro transport tzv. s sebou. Poté si studenti osvojí vlastní návrh zhotovení zmrzliny, který je připomínkován vedoucími lektory. Závěr kurzu tvoří výuka poznatků obchodního charakteru s obdržením osvědčení odborného prodejce zmrzlinářských produktů. Dalším posunem ve zdokonalování se v tvorbě italské zmrzliny je studijní etapa pro pokročilé, která obsahuje souhrn světových poznatků při výrobě zmrzliny. Tento druh studia spočívá ve zhotovování semifreda, zmrzlinových kornoutů s rozličnými příchutěmi, náročnějších zmrzlinových receptur s gastronomickým či alkoholovým záměřením. Samostatnou kapitolou je způsob použití různých druhů cukrů a vymýšlení receptur v přímém i nepřímém poměru surovin a přísad. ------------------------------------------------------------------------------------------------------- Při příležitosti 40. ročníku veletrhu SIGEP představila boloňská zmrzlinová univerzita Carpigiani nabídkový program s prezentací následujících kurzů v časovém sledu, kdy v průběžném výběru představujeme způsob variací předváděné zmrzliny: --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ilustrační ukázka jednoho z pestré rozmanitosti zmrzlinových receptů na SIGEPU v podání GELATO UNIVERSITY CARPIGIANI: Mléčná pistáciová zmrzlina
- pokračování -
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |