Reklama |
SIGEP 2019 - Bylo tu vše, ale zmrzlina především!Napsat, že je Itálie jedničkovým výrobcem zmrzliny v EU, by bylo naplněním podstaty výroku o nošení dříví do lesa. Řeč statistických čísel praví o 595 milionech litrů vyprodukované zmrzliny v roce! Ta se ukazuje být potravinou pro všechna roční období, tedy i zimě. Ledová pochoutka si tak dobývá chuťovou přízeň u každého stupně lidské populace, od malých „bambin“ po dospělého člověka. Žebříček výroby zmrzliny ve státech EU vykazuje následující hodnoty 1. Itálie 595 (mil. litrů) 6. V. Británie 258 Zakladatelem společnosti BABBI byl Attilio Babbi narozený v roce 1906. Malý Attilio vyrůstal ve vášni pro cukrářské výrobky. Od prvotní konzumace jej jeho záliba přivedla nejprve k malým experimentům při mísení cukrářských surovin, které začaly nabývat větších rozměrů, a právě tohle byl zlomový bod jeho osudu. V roce 1952 byl postaven nosný základ cukrárenské společnosti l´ Azienda BABBI Dolciarie specializované na kornoutky, oplatky a cukrářské polotovary. Výběr surovin a jejich zpracování vycházel z filosofie mladé firmy, která si do štítu svého podnikatelského předsevzetí určila krédo perfektnosti, čerstvosti a poctivosti. RÝŽOVÁ zmrzlina Zmrzlina PISTÁCIE NATURAL Ochucující směs přírodní pistácie vzešla z potřeby již u dříve důkladně prozkoumané pistáciové hmoty docílit většího chuťového efektu. Pečlivý průzkum a vyhodnocení všech dostupných možností vyhodnotil optimální cestu ve způsobu rafinace, při němž došlo k odstranění mechanických nečistot a doprovodných látek. Inženýři BABBI se snažili snížit rafinační teplotu při zachování působnosti tohoto procesu, čímž dosáhli snížení procenta kyselin, které mají vliv na chuť produktu. Výsledkem bylo zachování vizuální podobnosti, ale dosáhlo se navýšení působnosti chuti přírodní pistáciové hmoty.
Zmrzlina AZUROVÁ MODŘ Charakter hmoty azzurro po marketingovém průzkumu navýšila lákavost při prodeji a stala se nezbytností cukrárenských vitrín. Tónina sladké souvislosti s barvami upoutala zejména dospívající a v dětech navodila pocit dospělosti. A starší konzumenty přivádí svoji jásavou podobou do doby mladistvé živelnosti. Svoji roli sehrála i skutečnost, že barva azzurro je pro Italy národním symbolem. Takže zmrzlina azzuro způsobuje virtuální posun v oblasti věkových hranic se samozřejmostí a bez pocitu omezení
Piškotová zmrzlina Nová zmrzlina koncentrátu Babbi má typickou chuť piškotu v Itálii zvaného speculoos. Tento druh sušenky má specifickou karamelovou - skořicovou příchuť, která doznala chuťové popularity daleko za hranicemi Itálie, a tak není divu, že její ílákavé aroma použili vývojáři Babbi ke zhotovení žádané zmrzliny. Tolik ve strohé stručnosti ke 40. ročníku veletržního festivalu SIGEP v Rimini. Jak již bylo výše popsáno, výstavních exponátů bylo mnoho, přemnoho a stejnou měrou je možné popisovat příbuzenské obory pekařství, cukrovinkářství, oborové techniky, kávy, čokolády, řadu rozmanitých soutěží, předváděcích akcí a doprovodných programů. A - samozřejmě - zmrzliny , která je tou dominantní veletržní pastvou pro oči, ale prostřednictvím ochutnávek i senzorickým potěšením. SIGEP je prostě SIGEP a kdo je víc? SIGEP je opravdovým Mount Everestem veletržního sladkostí a není v silách i prostorách ani speciálního cukrářského internetového portálu zachytit a popsat vše. Podle mých více než dvacetiletých zkušeností se SIGEPEM, by ani prosřednictvím sebeobjemnější románové publikace nebylo dostačující v jednom popisu vyjádřit plnohodnotný obraz veletržní scérie, která návštěvníkovi rozevírá oponu užasného sladkého představení o mnoha dějstvích ve 28 výstavních halách. A abych splatil dluh svému pocitu, který si každoročně z této riminské přehlídky sladkého umění odnáším, tak v průběhu roku se jednotlivými vstupy budeme k italské scenérie sladké svůdnosti průběžně vracet. - konec -
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |