Reklama |
Sýrovo - kakaový dortCharakteristika: Dezert na povrchu zdobený hořkou čokoládou. Na řezu dezertu korpus z drcených sušenek, spojen vrstvou tmavé čokoládové náplně a zakončen světlou vrstvou créme fraische. Chuť a vůně čokoládová, spolu s tvarohovou až lehce sýrovou. Suroviny: kakaové sušenky - 300 g, máslo - 250 g, cukr krupice - 100 g, Lučina - 1 000 g, cukr moučka - 185 g, créme fraische - 300 g, smetana 33 % - 100 g, kakao - 20 g, voda - 50 g, vejce celá - 240 g, čokoláda na vaření - 60 g, šlehačka - 120 g, Výrobní postup: Teflonovou výrobní formu vymastíme rozpuštěným máslem. Sušenky rozdrtíme a prosejeme přes cedník. Prosáté sušenky propracujeme s máslem a cukrem. Částečně sypkou hmotu vtlačíme do krajů formy, srovnáme do stejné tloušťky a poté vyplníme dno. Hmotu musíme hodně stlačit aby držela. Vložíme do předem nahřáté trouby na 200 stup. C cca 7 minut. Částečně zapečenou hmotu necháme ve formě zchladnout.
Příbuzné články...
19.04.2022 Plastická čokoláda13.04.2022 Velikonoce po polsku 11.04.2022 Velikonoční macarony 09.04.2022 Velikonoční beránek 06.04.2022 Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |