Reklama |
Zmrzlinový původ Gelato Festival Challenge / 2.Tento článek je psán nejenom ve vzpomínce na evropské mistrovství ve tvorbě řemeslné zmrzliny v Boloni v roce 2017 s českou účastí, ale i přiblížením a upoutávkou na přejmenovanou soutěž z původního názvu Gelato World Tour na Gelato Festival Challlenge, jejíž národní kolo pro letošní rok se uskuteční 9.4. pro obyvatele Čech v Úvalech u Prahy a pro Moravany a Slezany 24.4. v nově zřízeném Business Centru Eiskon v Brně - Řečkovicích.
Mistr Evropy Erik Kuiper (uprostřed) Zapnuté stroje, koncentrovanost a úsilí všech zmrzlinářských tvůrců byl průvodní jev dění ve dnech 24. -25. črvence 2017 v prostorách výrobního kampusu Carpigiani Gelato University v italské Boloni, proslulé italské značky mající ve svém programu produkci výrobníků ledové pochoutky. Samotné evropské klání mělo svůj průběh ve dvou dnech, v nichž se soutěžící rozdělili do několika etap, kdy ti co měli „odslouženo“ nebo jejich soutěžní nástup měl pozdější termín, se přemístili do rozsáhlých prostor zmrzlinářské univerzity, kde byl pro ně připraven fakultativní program v podobě ukázek či přednášek na zmrzlinářské téma. Zajímavý námět byl zpestřen drobným typem soutěží. V poslední soutěžní den zazněly v odpoledních hodinách pomyslné fanfáry a naplno se rozjel rozsáhlý vyhlašování ceremoniál určený nejlepším zmrzlinářům Evropy. Největší pozornost byla upřena na celkové vítěze, kteří svým stanutím na vítězném piedestalu znázorňovali nejenom vrchol svého zmrzlinářského umu, ale i postup do světového finále v záříjovém termínu letošního roku v Rimini. Vyhlašování nabíralo na obrátkách a prostorem haly Carpigiani Gelato University zní české jméno a to ženské účastnice Jitky STRNADOVÉ z Plzně, která v nominačním vstupu na české půdě obsadila celkové třetí místo, které ji zaručovalo boloňskou účast. (Na obrázku s manažerem české výpravy Martinem Hvězdou) Jiří Hochmann dosáhl u novinářské poroty titul nejlepší zmrzlina evropského mistrovství ! Manažerem českého týmu byl Martin Hvězda, šéf společnosti Eiskon, který nesl kompletní organizační břímě, včetně využití svých jazykových znalostí, na svých bedrech, kdy i jemu náleží výrazný podíl českého úspěchu na premiérové účasti evropského zmrzlinářského mistrovství. Čeští zmrzlinářští zástupci sice do světového kola nepostoupili, ale svými dílčími úspěchy v jednotlivých kategoriích dali na srozuměnou, že v Česku se umí zhotovit kvalitní zmrzlina, která snese ta nejpřísnější kritéria, která jsou slibným příslibem pro další sezónu zmrzlinářského mistrovství a to tentokrát pod názvem Festival Gelato Challenge (a jak bylo poznamenáno v předchozích vstupech 9.4. v Úvalech u Prahy a 24.4. v Brně. Video z minulého ročníku soutěže::https://www.youtube.com/watch?v=gGl5VaSnp0I Přihlášky zasílejte na adresu:
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |