Reklama |
Melounový šampionát 2019Melounový Šampionát byl prvním velkým testem před olympiádou
V absolutním pořadí s přehledem dominovala Klára Harvánková, Uprostřed roku, kdy začíná pravá melounová sezóna se už tradičně nejlepší naši a slovenští řezbáři střetávají v Třebíči na MELOUNOVĚM ŠAMPIONÁTU. I letos zavítal poměřit síly s našimi mistry zahraniční účastník, tentokrát až z Makedonie. Domácí špička brala tuto soutěž vážně, protože to byl první ostrý test před blížící se únorovou olympiádou ve Stuttgartu. Do města na Vysočině proto dojelo pět účastníků a testovalo motivy, které jistě využijí i v Německu. Šanci na účast mají minimálně další dva, tři řezbáři. Souboj se tedy odehrával hlavně mezi nimi, nicméně do bojů o pódium se zapojili další mladí řezbáři. A opět nezklamaly ani kategorie pro nováčky C a D, kde bylo vidět některé velmi povedené práce. Potěšitelným faktem bylo, že se chytli i loňští nováčci v hlavních kategoriích. Nejlepší z nich, Tereza Buchtová skončila v absolutním pořadí celkově třetí. Bylo jen škoda, že se nemohl pro pracovní povinnosti zúčastnit dvojnásobný vítěz Melounového šampionátu a vítěz Culinary World Cup v Lucembursku Vojta Petržela.
2. celkové místo - Koumarová Martina Mezi začátečníky se celkové prvenství odnesla Jessica Palová ze Šuran, druhé místo obsadil vítz kat. C Matěj Frydrych z Prahy a třetí si veze Pavla Svobodová z SOŠ a SOU Polička.
Cenu za originalitu si odváží Erik Šamaj z Púchova za kytaru řezanou v thajském stylu. Právě tento styl jasně dominoval na celé soutěži. Je to trend ze světových soutěžích a naši řezbáři se tomu rychle přizpůsobili. Je to jistější cesta k medailím než 3D motivy, kde opravdu musí být také vše přesné. Nicméně i v jemných motivech lze hledat velké odlišnosti, zejména v propojování jednotlivých motivů.
Cena za originalitu - Erik Šamaj Odbornou komisi tvořili – Miloš Turek, Olga Barcíková a Zuzana Hamalová. Soutěž moderoval Michal Malý. Hlavními partnery soutěže byly společnosti ČEROZFRUCHT s.r.o, GASTROJOBS.CZ., MÚ Třebíč a Kraj Vysočina, dalšími pak společnosti Bonduelle spol. s r.o. a Premium Gastro. Pořadatelem je OA a HŠ Třebíč a společnost CZECH CARVING STUDIO s.r.o.. Luděk Procházka odborný garant soutěže
3. celkové místo - Buchtová Tereza Absolutní pořadí
Kat. A- live
Kat. B – předem připravená kompozice
Absolutní pořadí – začátečníci C a D
kat. C – live carving pro nováčky
kat. D – květinová kompozice
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |