Reklama |
Agar a zdravíAgar byl na našem portálu zmíněn již vícekrát. Podívejme se nyní na něj po zdravotní stránce. Víme, že agar je mořská chaluha rostoucí nejrychleji ze všech bylin, které známe, a představuje přechod od vodních živočichů k rostlině. Ve svém vývoji nasává do sebe všechen složitý a mnohotvárný život infusorií obsažené v mořských hlubinách. Lze tedy říci, že představuje jakýsi souhrn vykrystalizovaného života. Tyto infusorie, jakmile se dostanou do žaludku, vstřebávají všechny kyseliny tam obsažené a pohlcují v těle všechny cizopasné organizmy, nejrůznější bacily a mikroby a vylučují je v kvapném postupu střevy z těla ven. Sníme-li agar suchý a zapijeme jej šálkem horké vody nebo kávy, doslovně v žaludku obživne a zmítá sebou. A to tak dlouho než je stráven. Po dobu trávení je náš zažívací trakt oproštěn bacilů. Užíváme-li agar každý den na lačný žaludek mezi hlavními jídly, reguluje náš organismus lépe než kterákoliv jiná bylina. Agar japonský nebo východoindický, jenž tvoří tyčinky čistě sklovité a až téměř průhledné, obsahuje více jodu a jiných léčivých látek.
Příbuzné články...
19.04.2022 Plastická čokoláda13.04.2022 Velikonoce po polsku 11.04.2022 Velikonoční macarony 09.04.2022 Velikonoční beránek 06.04.2022 Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem [další příbuzné články] |
Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |