Cukrář.cz

Reklama



Cukrářská tvorba

18.03.2020 | Autor: Libuše Bažantová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Nepečená roláda

INGREDIENCE
25 dkg piškotů
5 dkg moučkového cukru
3 dkg kakaa
6 lžic rumu
8 lžic silné vařené kávy
Krém:
15 dkg másla
14 dkg cukru
vanilkový cukr
žloutek

POSTUP PŘÍPRAVY
Vše zpracujeme v těsto, rozválíme na celofán posypaný moučkovým cukrem, potřeme krémem a pomocí celofánu stočíme (je nutné, aby byl uložen v chladu). Pokud by z piškotů vzniklo příliš tuhé těsto, přidáme více černé kávy. Těsto se nesmí drobit, musí jít dobře rozválet

Pomerančové měsíčky

INGREDIENCE
4 pomeranče
3 lžíce citrónové šťávy
5 lžic pískového cukru
6 plátků želatiny
2 dl pomerančového džusu

POSTUP PŘÍPRAVY
Stejně velké pomeranče důkladně omyjeme, příčně rozkrojíme a odstraníme jádra. Dužinu opatrně vydlabeme (zbudou nám misky z pomerančové kůry) a spolu se šťávou odložíme do nádobky. Želatinu necháme nabobtnat ve troše studené vody, vymačkáme, dáme do hrnku, přilijeme citrónovou šťávu, cukr a přivedeme téměř k varu, ale nevaříme. Přidáme pokrájenou dužinu, šťávu a džus. Promícháme, přecedíme a rosolem naplníme misky z pomerančové kůry. Necháme ztuhnout v chladu. Potom opatrně nakrájíme na dílky a podáváme vychlazené.

Zmrzlina s horkou omáčkou

INGREDIENCE
4 porce zmrzliny
2,5 dl vody
2 lžíce cukru
2 dl vypeckovaných třešní
1 dl rybízu
1 lžička Solamylu
0,2 dl rumu

POSTUP PŘÍPRAVY
Vodu s cukrem a ovocem povaříme na mírném ohni do kašovita. Solamyl rozmícháme se lžičkou studené vody, přidáme k ovoci, provaříme a nakonec vmícháme rum. Zmrzlinu dáme na talířky a přelijeme horkou omáčkou.


Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.