Cukrář.cz

Reklama



Máslový krém na plnění a zdobení

25.05.2020 | Autor: red. | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Dobrý, ke všem účelům upotřebitelný a trvanlivý, máslový krém (na plnění a zdobení) pořídíme bez mléka a žloutků následovně:
Mícháme studenou fondantovou hmotu, až je hladká a přidáme máslo (asi 2-3 krát tolik), až dosáhneme žádané hustoty. Krém se tře až je zpěněný a opatří se vůní a chutí kterou chceme. Kdyby byl fondant svařen příliš hustě, musí se ještě před tím než se smísí s máslem přidat trochu mléka.
Může se někdy stát, že nám máslový krém někdy zřídne.
Tomuto problému zamezíme, když přidáme malé množství přísady želatiny s čistým cukrem nebo trochu zavařeného agaru. (Jen několik dkg takovéto přísady stačí na 1 kg máslového krému).
Základní krém k máslovým krémům se někdy potahuje slabším nebo silnějším škraloupem, příliš ztuhne a často se stává, že v máslových krémech se objeví škraloupy. Aby nám vařený krém neztvrdnul, přidáme do něho ihned po vaření poloviční díl másla, zatímco druhý díl přidáme až teprve když byl třením zpěněn. Tím se zamezí chuchvalcům.


Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.