Reklama |
Marcipánové rady / -2.Při potahování marcipánových vajíček, švestek a třešní se někdy stane, že když je vytahujeme z máčené hmoty, tak nám spadnou velice snadno se špejlí, což obyčejně znamená ztrátu času. Tomu odpadávání lze zamezit, ponoříme-li špejli před zapíchnutím do předmětu do tekutého kakaového másla nebo čokolády. Abychom zhotovili malé, jednoduché marcipánové houbičky a sice pohodlnějším a rychlejším způsobem nežli dosud, použijeme k tomu láhve s malou výdutí ve dně. Tuto potřeme olejem , tvoříme stejné marcipánové kousky o něco špičatější nežli vejce, položíme na výdutí láhve a přitiskneme rukou. V době povelikonoční a povánoční hrají marcipánové odpadky a neprodané marcipánové zboží velkou úlohu. Tyto věci z marcipánu zužitkujeme prakticky s užitkem, když je rozstrouháme a zapracujeme do krokantu. Vezmeme k tomu 1/3 marcipánových odpadků a 2/3 ořechů. Zboží (tyčinky apod.) se tím nijak neznehodnotí. Naopak, příchutí mandlí z marcipánu se kvalita ořechových krokantů jen pozvedne.
Příbuzné články...
19.04.2022 Plastická čokoláda13.04.2022 Velikonoce po polsku 11.04.2022 Velikonoční macarony 09.04.2022 Velikonoční beránek 06.04.2022 Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |