Reklama |
Když nám indián praskáCukrářský indián přežil všechny nám známé režimy a určitě jich ještě i mnoho přežije. A to díky jeho jednoduchosti při výrobě, chuti a rovněž i atraktivnímu vzhledu. Eva - Na bílkový krém používám pasterované bílky s 55% cukru. Myslím, že už jsme na důvod praskání přišly. Na buflery jsme natlačily bílkový krém a daly jsme chladit, pak jsme podle času potahovaly čokoládou, někdy i druhý den. Pak i při mírné změně teploty /při expedici, nebo prodeji/ indián praskl. Nyní potahujeme ihned a zdá se, že je po poroblému. Helena - Indiánky se namáčejí v roztopené čokoládě, v hlubší úžší misce, chytne se za bufler, špičkou dolů do čokolády a namáčejí se celé, nesmí být vidět ta bílková hmota i bufler. Pracuje se rychle, aby indián nespadl. Popř. když je málo čokolády tak se namáčejí zešikma a v čokoládě se otáčejí, ale spodek buflerů má zůstat čistý. Pokládají se na odkapávací mřížku. Johny - Pevný bílkový sníh znamená, že se bílky (s odpovídajícím množstvím cukru krupice) šlehají, až do té doby, kdy vytáhnete metlu ze sněhu a vzniklá "špička" krásně zůstane nahoru. Bílkový krém připravený s cukerným rozvarem je rozhodně stabilnější, než pouze bílkový sníh. Navíc cukrový rozvar se připravuje proto, že bílky jsou schopné při šlehání pojmout a rozpustit pouze určité množství cukru. My ale potřebujeme, aby bílkový sníh pojmul cukru více a byl stabilnější, proto se připraví cukerný rozvar (kde se cukr rozpustí - rozvaří) a poté se přidává do bílkového sněhu. Sněhové indiánky Verunkas 21 - 7 vajec,13 dkg cukru krupice,15 dkg hladké mouky,moučkový cukr na posypání. Gadgetka - Piškotu se říká bufler: 6 vajec, 70 g krupicového cukru, 120 g hladké mouky
Příbuzné články...
19.04.2022 Plastická čokoláda13.04.2022 Velikonoce po polsku 11.04.2022 Velikonoční macarony 09.04.2022 Velikonoční beránek 06.04.2022 Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |