Reklama |
Moka řez
Charakteristika: Dort na povrchu zdobený karamelovým fondánem, kávovým krémem a čokoládovým moka zrnem. Na řezu kávový plát na němž je nastříkán kávový krém, který je šachovnicově prokládán kakaovým korpusem. Chuť a vůně kávová, kombinovaná čokoládovou a karamelovou chutí. SUROVINY roládová hmota kakaová 250 g - dortový korpus kakaový 200 g - máslový krém kávový 820 g - fondánová poleva 250 g - karamel 50 g - čokoládová moka zrnka 70 g - Výrobní postup: Hladký hřbet vyložíme cukrářským papírem. Do připravené formy umístíme kakaový plát potřený tenkou vrstvou kávového krému tak, aby dosahovala až po okraj. Potom skládáme nařezané hranolky z kakaového korpusu a střídavě prostříkáváme kávovým krémem tak, abychom docílili šachovnicového vzoru. Zakryjeme přesně vykrojeným plátkem podle velikosti formy a lehce zatížíme. Po ztuhnutí vyklopíme z formy a potáhneme fondánem ochuceným karamelem. Krájíme na stejné řezy. Ozdobíme malou pusinkou kávového krému a čokoládovým zrnkem. KÁVOVÝ KRÉM: máslový krém 765 g - káva mletá 10 g - voda 50 g - Výrobní postup: Vařící vodou zalijeme mletou kávu a necháme vychladit. Potom zamícháme do máslového krému.
Příbuzné články...
19.04.2022 Plastická čokoláda13.04.2022 Velikonoce po polsku 11.04.2022 Velikonoční macarony 09.04.2022 Velikonoční beránek 06.04.2022 Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |