Reklama |
KAKAOKRESBAZpůsob cukrářského vyjádření má nepřebernou řadu podob. Mezi ně patří též kakaokresba, kterou se vyjadřují výtvarné či písemné náměty. Mezi naše současné cukráře zabývající se touto tématikou patří Robert Koleňák z Kralic na Hané. Zeptali jsme se ho na technologii, vybavení a způsob provádění této cukrářské tvorby. Pro kakaokresbu je nejvhodnější použít co nejtmavší kakao a 100procentní tuk. Smícháním vytvoříme směs, kdy poměr kombinujeme do přiměřené hustoty, kde je možno kakao nanášet tak, aby se dařilo plynule vytvářet kresbu a aby se nanášená vrstva neroztékala. Používá se co nejmenší malířský šteteček. Nejvhodnější je s bílým vlasem, protože černý není uznávaný jako potravinářská pomůcka.. Ošetření štetce je standardní jako u jiného cukrářského nářadí.
Další články autora...
18.04.2015 MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -1.28.01.2015 SIGEP - ...když se cukrář stává mágem ... /- 4. 22.01.2015 SIGEP v Rimini v digitálním divu / - 1. 01.09.2014 GLOBAL CHEFS CHALLENGE a cukrář SKÁLA 17.06.2014 Frigomat vytočil světový rekord! [další články autora]
Příbuzné články...
16.11.2020 Pražení lískových oříšků29.03.2016 Potahová hmota K2 23.02.2014 Cukrařina a ovoce 11.02.2014 Co všechno obsahuje vejce? 22.01.2014 Vanilka [další příbuzné články] |
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |