Cukrář.cz

Reklama



Pastovitá glukóza

26.03.2021 | Autor: red. | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

 

Suroviny
454 g bílé čokolády
142 g glukózy
57 g cuker. rozvaru ( krystal + voda v poměru 1:1 přivést k varu a rozpustit a vychladit).

Postup
Čokoládu nalámeme do hrnku a v horké vodní lázni rozpustíme. V jiné nádobě smícháme glukózu a rozvar a zahřejeme na teplotu 32 stupňů. Směs nalijeme na čokoládu, která má pokojovou teplotu a dobře rozmícháme. Přikryjeme igelitem a necháme 24 hod. stát při pokojové teplotě. Druhý den propracujeme a modelujeme růžičky apod.

Písecká pochoutka

Ingredience:

Korpus: 6 vajec, 150 g cukru, 1 vanilkový cukr, 150 g polohrubé mouky, lžíce oleje
Náplň: 0,4 l želatiny, 0,75 l šlehačky, 150 g jahodového džemu, višňový kompot, citronová šťáva, červená potravinářská barva, žlutá potravinářská barva


Postup přípravy: Z uvedených surovin upečeme korpus (vejce vyšleháme s cukrem do husta, vmícháme olej a mouku). Vychladlý potřeme jahodovým džemem. Ušleháme 3 dcl šlehačky, vešleháme do ní 80 g džemu, trochu citronové šťávy a červenou potravinářskou barvu, přilejeme 2 dcl želatiny, zamícháme a natřeme na korpus, vychladíme. 3 dcl šlehačky ušleháme, přidáme citronovou šťávu, žlutou potravinářskou barvu, přilejeme 2 dcl želatiny, zamícháme, rozetřeme na předcházející vrstvu, opět dáme schladit. Ozdobíme zbylou šlehačkou a zavařenými višněmi.


Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.