Reklama |
Velikonoční chléb
500 g mouky polohrubé Rozinky smícháme s rumem a necháme 20 minut působit. Do mísy vsypeme mouku a uprostřed vytvoříme prohlubeň. Do ní vložíme rozdrobené droždí a za přidání vlažného mléka a trochy mouky promícháváme. Následně necháme 15 minut v teplejším prostředí odpočinout. Varianta A) Vytvoříme bochník a vložíme na plech vyložený papírem na pečení. Necháme opět 15 minut odpočinout. Bochník nařízneme křížovým způsobem (v přibližně podobných řezech viz. obrázek). Varianta B) po druhém prohnětení necháme těsto 15 minut odpočinout a vložíme do vymazané formy. Pečeme (při variantě A i B) při teplotě 220 °C 40 – 60 minut. Teplý velikonoční chléb potřeme rozpuštěným máslem a posypeme práškovým cukrem.
Příbuzné články...
19.04.2022 Plastická čokoláda13.04.2022 Velikonoce po polsku 11.04.2022 Velikonoční macarony 09.04.2022 Velikonoční beránek 06.04.2022 Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |