Reklama |
ÚPRAVA NÁPLNĚ LIKÉROVÝCH ŠPIČEKDalší změna se provedla v dávkování kakaového prášku, snížením téměř o 50 procent. To bylo možné proto, že současný kakaový prášek má velmi výraznou chuť a podstatně tmavší barvu než sortiment dříve vyráběný. K lepší homogenitě náplně přispívá i přídavek Cuki creamu. Suroviny - hmotnost v kg: cukr krupice 0,400 - sójová mouka odtučněná 0,200 - margarín stolní 0,900 - cukrářská kakaová poleva neředěná 0,900 - kakaový prášek 0,060 - Cuki cream 0,050 - voda 0,600 - celkem 3,110 - ztráty 0,110 - hotová náplň 3,000 Výrobní postup: Ve vhodné nádobě (která není náchylná k přepalování) krátce prošleháme ruční metličkou prosátý kakaový prášek, cukr krupici a sojovou mouku ve vodě. Přidáme nakrájený margarin a směs za stálého míchání na mírném ohni povaříme asi 5 minut. Do horké směsi zamícháme krájenou cukrářskou kakaovou polevu, Cuki cream a vše pozvolna promícháme, až se poleva zcela rozpustí. Za občasného promíchání necháme vychladnout. Poté vychladíme v ledničce do druhého dne. V kotli šlehacího stroje vyšleháme do vzniku hladkého, lehkého krému za současného mírného nahřátí.
Příbuzné články...
21.08.2020 Větrník je nutné odvětrat17.09.2018 Carpigiani Freeze & Go 23.08.2018 Větrník s labutím půvabem 20.09.2017 Ovoce v cukrařině ve službách zdraví člověka 01.05.2014 Moudré rady - chyby při tvorbě perníku / – 2. [další příbuzné články] |
Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |