Reklama |
Gastro Junior Brno 2003 – NOWACO CUPNOWACO GASTROJUNIOR 2003 V tradičním prostoru brněnského výstaviště se v májovém měsíci konal již 9. ročník soutěže mladých gastronomů po názvem NOWACO GASTROJUNIOR 2003. Toto gastronomické měření sil mladých adeptů o budoucí mistrovské posty je bráno pohledem odborníků, veřejnosti i soutěžících jako nejprestižnější soutěžní ukázka umu gastronomických nadějí. Obor CUKRÁŘ
Hodnocení moučníku: - viz. kuchařská kritéria
O zhodnocení průběhu cukrářské soutěže jsme požádali předsedkyně hodnotící komise obor cukrář paní Pavínu Berzsiovou. Prošla jste mnoha ročníky Gastrojunioru, co vás zaujalo na letošním? Celkový vývoj Gastrojunioru je vzestupný. Já se zaměřím na porovnání toho, co mi ještě stále leží v živé paměti, a to je ročním minulý se současným Porovnám-li svoje poznatky s ročníkem letošním, mohu se vyjádřit, že je zaznamenám pokrok v oblasti jednoporcových moučníků. Zároveň ale musím upozornit, že nelze od vývoje očekávat každoročně výrazné změny. Tvorba v hotelové cukrařině skýtá sice nepřeberné množství kombinací, ale při jejich uplatňování v soutěžní praxi se dostáváme do tendence zmírněného pohybu. Soutěžní tvorba nám zároveň dává možnost porovnání praktického reálu v podobě běžné cukrářské výroby se soutěžní. Zde jsou nůžky stále v uctivém odstupu rozevřené a nebude to záležitost kratšího časového horizontu, kdy dojde ke sblížení jejich ostří. Pojďme si popovídat o soutěži z té stránky, kdy se strhávaly body. Část juniorů se dopouštěla chyb při práci s ovocem konkrétně při jeho zpracovávání, kdy nedokázali plnohodnotně využít jeho celkový objem, a tím docházelo ke zvýšenému odpadu. Kromě toho byl zpracovatelský úkon někdy i neodborně prováděn. To nejlepší nakonec, pozivum. Především to byla moučníková skladba, kterou mohu jednoznačně vyzvednout. Skladba probíhala přesně podle zásad použití a vyznačovala se vyvážeností v zastoupení prvků zdravé výživy, množství čerstvého ovoce a byla doplněna o různorodost omáček a doplňků. Soutěžící taktéž trefili aktuálnost chutí, mám na mysli ovocné, které patří k zákaznickému trendu. 9. ročník GASTRO JUNIOR BRNO 2003 byl uskutečněn pod pořadatelskou patronací VELETRHY BRNO a.s. ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů ČR, pobočka Brno. Výsledky a foto dokumentace pro obor kuchař, číšník naleznete zde
Další články autora...
18.04.2015 MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -1.28.01.2015 SIGEP - ...když se cukrář stává mágem ... /- 4. 22.01.2015 SIGEP v Rimini v digitálním divu / - 1. 01.09.2014 GLOBAL CHEFS CHALLENGE a cukrář SKÁLA 17.06.2014 Frigomat vytočil světový rekord! [další články autora]
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |