Reklama |
G+HTrochu tajemná značka pro laika, ale srozumitelná zkratka pro znalce gastronomie skrývala ve svých iniciálách stěžejní program I . Mezinárodního veletrhu gastronomie, hotelových služeb a veřejného stravování. Tento první ročník vykryl prostor po termínové změně populární Salimy a ovládl gastronomický prostor brněnského výstaviště v periodě lichého roku. To, že stravování je spolehlivým výrobním i tržním artiklem, patří k nejověřenější praxi světa. Při stoupajícím trendu kvality potravinářské oboru v České republice, se zákonitě zvedal zájem o dění i zákulisí tohoto nezbytně důležitého oboru ze strany veřejnosti. Tento trend byl logicky podchycen marketingovým a manažerským čidlem odborníků Veletrhů Brno, a.s., kteří do programového rozvrhu akcí veletrhu zanesli zmíněné G+H s obroční periodou v lichém roce. Předehrou potravinářské přehlídce byla konferenční akce HORECA, jejíž podstata je opět ukryta do slabikových iniciál a znamená hotelnictví, restaurace a catering. Tradiční setkání zástupců podnikatelské sféry v příbuzných oborech, poodhalilo roušku nejednoho problému do podoby reálu s nástinem možných řešení, stejně i problematiky našeho vstupu do EU. Brněnské setkání bylo tentokráte obohaceno o zahraniční účastníky z Rakouska, Polska a Slovinska, kdy v diskusní debatě měli tuzemští účastníci možnost seznámení se s problematikou řešenou našimi bezprostředními či mírně vzdálenými sousedy. V pavilonech C a V měli navštěvníci možnost seznámit se s potravinářskou technologií, hygienou, informační technologií, ukazující dynamický rozvoj odvětví, které je sice v určitých směrech náročnější oproti mnohým jiným oborům, ale skýtá vyváženost v relativní jistotě podnikatelského zaměření. Pavilon H byl tradičně vyhrazen , tentokráte již devátému ročníku s mezinárodní účastí, mladých kuchařů, cukrářů a číšníků GASTRO JUNIOR BRNO - NOWACO CUP. Speciální reportáž přinášíme na jiném místě. I. Mezinárodní veletrh gastronomie, hotelových služeb a veřejného stravování slavil premieru a lze dodat, že vykročil tou srávnou nohou.. Po určité době, až si vyšlape cestičku vedoucí do oblastí širšího podvědomí, bude mít šanci stát se uznávaným a vyhledavaným gastroveletrhem v České republice.
Další články autora...
18.04.2015 MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -1.28.01.2015 SIGEP - ...když se cukrář stává mágem ... /- 4. 22.01.2015 SIGEP v Rimini v digitálním divu / - 1. 01.09.2014 GLOBAL CHEFS CHALLENGE a cukrář SKÁLA 17.06.2014 Frigomat vytočil světový rekord! [další články autora]
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |