Reklama |
JUNIOR CARVING CUP - soutěž ve vyřezávání z ovoce a zeleniny
Téma: Květinová kompozice soutěž se koná v rámci akce JUNIOR SHOW 12. června 03´se uskuteční soutěž v uměleckém řezbářství zahradních produktů. Akce se koná v Městském kulturním centru Pasáž v Třebíči. Začátek zahájení v 10,00 hodin. Pořadaté soutěže jsou SOŠ obchodu a služeb a SOU, Třebíč a Firma Luděk Procházka - CZECH CARVING STUDIO Po úspěchu soutěže ve vyřezávání melounů "O meloun sv. Vavřince" je to teprve druhá samostatná soutěž v naší republice, ve které se střetnou mistři vyřezávacího umění z ovoce a zeleniny. V Třebíči se nám představí přední mladí umělečtí řezbáři, nositelé štafety tohoto specifického gastronomického umění, poprvé předvedené v českých zemích průkopníkem uměleckého dekoru Luďkem Procházkou., držitelem zlaté medaile z kuchařské olympiády IKA 2000, který též drží nad soutěží spoluorganizační patronát. Porotu hodnotící uměleckou řezbářskou tvorbu tvoří přední mistři v gastrooborech, kteří dosáhli vysokých domácích a světových met. Jsou jimi Milan Sahánek, držitel zlaté medaile ze světové Kuchařské olympiády r. 1996, Silvie Sulanská, vítězka mnohých domácích cukrářských soutěží a týmová zlatá medailistka ze světové soutěže v Singapuru a Vladimír Krofta, cukrář roku z let 1996-2000. Hostem Junior carving cupu bude nestor české kuchařiny mistr Ladislav Nodl, držitel Řádu sv. Vavřince a autor odborných publikací. Po celou dobu akce návštěvníci zhlédnou doprovodný program, který bude probíhat na jevišti nepřetržitě po celý den. Žáci, ale i diváci si mohou zasoutěžit například při pojídání pizzy nebo stavění pyramidy, shlédnou taneční a gymnastická vystoupení, poslechnout si hudební skupiny, přednes básně, hru na kytaru a na klavír. Na pódiu proběhne také velká schow kadeřnic, změna image, someliérské ukázky a další a další soutěže, které si připravili žáci jednotlivých oborů. Mladí cukráři představí svou zručnost svými nádhernými výrobky , které si jistě najdou svůj obdiv u celé řady příchozích. Nebudou chybět módní přehlídky a nové trendy v účesové tvorbě. Prodavači nám představí nové techniky italského balení a ukázky aranžování. Studenti z oboru obchodník a hotelnictví a turizmus se prezentují svými maturitními pracemi a projektem Leonardo da Vinci. Pro návštěvníky je připraveno několik „občerstvujících stanic“. Pro šikovné návštěvníky bude připravena divácká soutěž v ořezávání jablka „O nejdelší slupku“. Vítěz si odnese radiomagnetofon.
Ukázka umělecké tvorby (vyřezávání z ovoce a zeleniny): Dekorativní ovoce a zelenina - Luděk PROCHÁZKA
Další články autora...
18.04.2015 MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -1.28.01.2015 SIGEP - ...když se cukrář stává mágem ... /- 4. 22.01.2015 SIGEP v Rimini v digitálním divu / - 1. 01.09.2014 GLOBAL CHEFS CHALLENGE a cukrář SKÁLA 17.06.2014 Frigomat vytočil světový rekord! [další články autora]
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |