Reklama |
All_In_OnePozor na kachní vejce Poměrně málo se ví, že v kachních vejcích lze nalézt živé a nebezpečné bacily paratyfu. Jsou známy případy, že po použití krémů nebo cukroví připravených ze syrových kachních vajec se dostavily průjmy a horečky. Kachní vejce jsou dosti podobná slepičím a jejich tepelná úprava by měla trvat minimálně osm minut. Teprve tato doba zaručuje zničení eventuálních paratyfových bacilů. Věčná čokoláda V Brazílii byla kdysi vynalezena tzv. "věčná čokoláda", která se neliší od pravé čokolády vzhledem a ani chutí. Rozdíl je jen v tom, že "věčná" čokoláda se velmi pozvolna rozpouští., a tak je možné si i na malém kousku pochutnat i několik hodin. přitom tato čokoláda působí dojmem jakoby byla stále čerstvá a nová. Kobliha cukrářská i pekařská Ve třicátých letech se v Rakousku řešil spor o tom, kdo smí péct masopustní koblihy, kterým se v Rakousku říká Faschingskrapfen. Cukráři tvrdili, že výroba masopustních koblih patří do cukrářské dílny a pekaři byli opačného názoru ve svůj prospěch. Spor obou profesí se dostal až před Rakouský spolkový soudní dvůr. Vysoká instituce spravedlnosti rozhodla šalamounsky, že koblihy jsou výrobkem moučným a mohou je proto vyrábět jak cukráři, tak i pekaři. Tradice masové výroby a konzumace koblih v masopustním období je v Rakousku populární dodneška.
Příbuzné články...
21.08.2020 Větrník je nutné odvětrat17.09.2018 Carpigiani Freeze & Go 23.08.2018 Větrník s labutím půvabem 20.09.2017 Ovoce v cukrařině ve službách zdraví člověka 01.05.2014 Moudré rady - chyby při tvorbě perníku / – 2. [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |