Reklama |
GASTROJUNIOR 2004 v jubilejním kabátě - 1. denPopulární gastronomická soutěž cukrářských nadějí se v tomto roce zakulatila do podoby 10. výročí svého vzniku. Takovéto jubilem častokrát evokuje ke zpestření a experimentu, což právě při této příležitosti potvrdili pořadatelé jedné z předních soutěží tohoto druhu na domácí půdě a rozhodli se z dosavadního rázu zaběhnutých zvyklostí vyjmout systém regionálních vylučovacích kol a soutěžící se ke změření sil sešli přímo ve finálovém střetu. Soutěžící mají za úkol přípravu čtyř porcí reatauračního teplého nebo studeného moučníku doplněného teplou pěnou SABAIONE v časovém limitu 45 minut. Moučník je součástí tříchodového restauračního menu. Základními surovinami jsou: PASTEROVANÉ ŽLOUTKY od firmy NOWACO a ČOKONUGA od firmy FIALA. Soutěžící musí dále použít minimálně dvě tajné suroviny - jednu od firmy ČEROZFRUCHT a jednu od firmy NOWACO. Suroviny nabízí výběr ovoce, jahod, hroznového vína, jahodové a vanilkové zmrzliny, kdy si z nabídky vybírají jedno ovoce a jeden druh zmrzliny. V dnešním dnu se nám představilo jedenáct soutěžících a jejich práci v většině lze pochválit a bylo patrné, že na desátý ročník soutěže pečlivě připravili. S úspěchem prošli úskalím tvorby, dochucení včetně dalších náležitostí, ale bohužel časté potíže vznikaly v přípravě teplé pěny sabaione. Jedná se o specifický úkon u hotelového moučníku, s kterým se klasické provádění cukrařiny v podstatě nesetkává.
Další články autora...
18.04.2015 MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -1.28.01.2015 SIGEP - ...když se cukrář stává mágem ... /- 4. 22.01.2015 SIGEP v Rimini v digitálním divu / - 1. 01.09.2014 GLOBAL CHEFS CHALLENGE a cukrář SKÁLA 17.06.2014 Frigomat vytočil světový rekord! [další články autora]
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |