Reklama |
GASTROJUNIOR pokračuje druhým dnemDo druhé poloviny se přehoupla juniorská gastronomická soutěž konaná při příležitosti mezinárodních potravinářských veletrhů SALIMA. Podle průběžných výkonů, se začíná rýsovat hrubá skica výkonnostního obrazce těch, kteří již mají za sebou svůj soutěžní úkol. Ovšem ještě nejsme u konce a vznášet byť jen předběžné prognózy v době kdy se představí ještě přibližně čtvrtina soutěžích, by mohlo být značně ošidné, neboť druhý den přinesl malá překvapení, jež se mohou do určité míry podepsat na závěrečných výsledcích. Ke slovu se opět dostává předsedkyně hodnotitelské komise Pavlína Berzsiová. Jestli se nám včera na čele objevily trochu vrásky nad výkony některých soutěžících, mohou prohlásit, že dnešní den je do značné míry smazal. Je potřeba se podívat na celou soutěž v globálu, protože ve včerejším dnu se na soutěžní scéně představoval region, který má v cukrařině přece jen ne všechny zástupce výkonnostně vyrovnané a to způsobilo v komisařských pohled mírně pozvednuté obočí. Dnešní druhý den už přece jen bylo znát že soutěží týmy s větším výkonnostním potenciálem a zázemím možností, ale především, a to hrálo podstatnou roli, že své soutěžní posty zaujali „plnokrevní hoteláci“. A na první pohled byl patrný rozdíl, hovořím-li ve všeobecnosti mezi cukráři-klasiky a hotelovými, jímž je zcela pochopitelně soutěžní zadání bližší. A to, že sabaione je moučník svým složením určený především pro hotelovou konzumaci, bylo v přístupu první i druhé cukrářské sorty evidentní. Ale pro nás všechny byl překvapující výkon zahraničního soutěžícího z Vídně, jehož práce nese všechny znaky vysoké profesionality jak v rukodělné oblasti, tak i námětovém provedení. Samozřejmě ještě nejsme u konce, ale předběžně mohu prohlásit, že jeho tvorbu lze prozatím zařadit mezi jedny z nejzdařilejších a já sama osobně očekávám zítřejší rezultáty se zvýšeným napětím.
Další články autora...
18.04.2015 MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -1.28.01.2015 SIGEP - ...když se cukrář stává mágem ... /- 4. 22.01.2015 SIGEP v Rimini v digitálním divu / - 1. 01.09.2014 GLOBAL CHEFS CHALLENGE a cukrář SKÁLA 17.06.2014 Frigomat vytočil světový rekord! [další články autora]
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |