Reklama |
GASTROJUNIOR den třetí - aneb je to za námiAsociace kuchařů a cukrářů České republiky Do třetice všeho dobrého, máme-li na mysli součet soutěžních dnů, po nichž si už mnozí oddychli, že je to opravdu za nimi, a to soutěžícími počínaje včetně doprovodu, organizátorů, komisařů, no prostě všemi, kteří přiložili ruku k dílu k zdárnému průběhu prestižní gastronomické soutěže, která v letošním roce vygradovala do své jubilejní podoby. V soutěžním pavilonu zhasla světla a Gastrojunior 2004 se ponořil do temnoty vzpomínek, jež z nedalekého návrší svým svitem sametově hladil symbol Brna, hrad Špilberk.
Jak už bylo v předchozích dvou reportážních dnech vyřčeno, tento desátý ročník podstoupil i experimentální kůru, která v jádru dobré myšlenky se ocitla na roubu odlišné odrůdy než měli sami organizátoři původně na mysli. Určitě nelze říci, že by se něco pokazilo, ale musí se též vyslovit, že se nic nezískalo. Podstata této slovní přesmyčky spočívá v letošní organizační originalitě ve které se opustila stopa odzkoušené jistoty regionálních kol a soutěžící se ocitli rovnou pod vrcholem juniorského Olympu a k jeho zdolání scházela některým nezbytné průprava pro takový náročný výškový výstup. Celkový náhled na třídenní brněnskou cukrářskou tour nám opět přibližuje předsedkyně hodnotitelské komise Pavlína Berzsiová. Náš další dotaz směřoval do oblasti účasti a výkonu zahraničních soutěžících z nichž se výsledkově vyšplhal nejvýše a to do zlatého pásma Andreas Reich z Gastgewerbefachschule Wien, který v celkovém hodnocení obsadil 4. místo. OBOR ČÍŠNÍK Svou velkoobjemovou troškou přispěli do soutěžního mlýna i ti, kteří uzavírají řetěz obsáhlé gastronomické tvorby svých kolegů-prvovýrobců a na jejichž umu výrazně záleží zda v kuchyni zhotovený pokrm bude u zákaznického stolu vhodně dokořeněn V našem oboru měli soutěžící za úkol provést dranžírování a servis pstruha s přílohou pro dvě osoby a servis vhodného vína. S kolegy z komise jsme se shodli na tom, že průběh letošní soutěže splnil naše očekávání a že se mnozí soutěžící pohybovali v požadovaném limitu pravidel této soutěže. Snahu nelze upřít nikomu a o konečném umístění rozhodovalo to, kdo z učedníků číšnického řemesla dokázal přes rutinu zmíněné snahy se dokázal nejvíce přiblížit
Další články autora...
18.04.2015 MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -1.28.01.2015 SIGEP - ...když se cukrář stává mágem ... /- 4. 22.01.2015 SIGEP v Rimini v digitálním divu / - 1. 01.09.2014 GLOBAL CHEFS CHALLENGE a cukrář SKÁLA 17.06.2014 Frigomat vytočil světový rekord! [další články autora]
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |