fiogf49gjkf0d
Veletrhu MBK se rovněž účastnil nám již dobře známá firma dodávající pomůcky pro cukráře a suroviny od firmy Braun – Ing. Fiala.
Zde přikládáme několik ukázek z jejího sortimentu:
Dále představila mnoho surovin od firmy Branou a tady přikládáme několik osvědčených receptů:
Tiramisu
Zakladní předpis:
- 200 g Alaska express tiramisu
- 250 g vody 25°C teplé
- Vše rozmícháme
Výroba:
1000 g ušlehané neoslazené šlehačky - postupně lehce vmícháme do směsi. Povrch dezertu Tiramisu drobečky z pusinek a čokoládovými hoblinami. Ke zdobení talíře použijeme ochucený Cristaline a mandle a posypeme cukrem a kakaem. |
|
Čokoládovo–Hruškový dort
Zakladní předpis:
- 2 ks piškotového plátu
- 2 ks kompotovaných hrušek, osušených, zbavených jadřinců a nakrájených na čtvrtky
|
Čokoládová šlehačka:
- 100 g Alaska-express Čokoládová (Alasku-express Čokoládovou rozpustíme ve vodě a vmícháme šlehačku)
- 125 g vody cca 20°C
- 500 g vyšlehané šlehačky neslazené
|
Hrušková šlehačka:
- 100 g Alaska-express Hrušková (Alasku-express Hruškovou rozpustíme ve vodě a vmícháme šlehačku)
- 125 g vody cca 20°C
- 500 g vyšlehané šlehačky neslazené
|
Dekorace:
- čokoládové hoblinky tmavé - BRAUN
- čokodekor FILIGRAN MIX nebo dekor hruštička
|
Výroba:
- Jedním čokoládovým plátem vyložíme dno ráfku (formy).
- Střed plátu poklademe čtvrtkami hrušek a rozetřeme na ně hruškovou šlehačku. Na vrstvu šlehačky položíme druhý čokoládový plát a doplníme čokoládovou šlehačkou (část šlehačky necháme stranou na zdobení).
- Na vrch dortu ozdobně nastříkáme zbytek šlehačky (můžeme střídat hruškovou a čokoládovou), posypeme čokoládovými hoblinkami, nebo ozdobíme čokoládovým dekorem.
- Dort necháme minimálně 1 hodinu ztuhnout v lednici nebo chladícím boxu.
|
|
Jahodovo-Šlehačkový řez
1 plech, 60×40 cm = 75 ks
1200 g (2 ks) piškotového plátu (viz. zákl. recept)
Jahodová šlehačka:
- 450 g Alaska-express jahodová - šlehačkový přípravek (Alasku-express rozpustíme ve vodě a postupně vmícháme do vyšlehané, nesladké šlehačky)
- 550 g vody, cca 25°C
- 2250 g šlehačky, ušlehané nesladké
Ozdoby:
|
Výroba:
- Piškotový plát vložíme na dno ráfku, na něj rozetřeme asi polovinu "Jahodové šlehačky". Položíme druhý piškotový plát a doplníme jahodovou šlehačkou (pláty je vhodné před použitím provlhčit např. mírně zředěným jahodovým topingem).
- Necháme alespoň 1 hodinu ztuhnout v lednici nebo chladícím boxu.
- Po ztuhnutí rozkrájíme na díly a zdobíme zdobící šlehačkou, čerstvou jahodou(nejlépe namočenou v želu) event. čokoládovým dekorem.
|