Reklama |
Jak vhodně skladujeme čokoládu a kakao
Stejně jak kakao, tak i čokoláda, zvláště pak nebalená, nesmí být skladována v prostoru, kam má přístup slunce. Pokud je čokoláda vystavena slunečním paprskům, ztrácí barvu, přeměnou kakaového másla dostává šedý vzhled, stává se porézní, lehce se láme a přijímá zvětralou chuť. Čím déle byla čokoláda vystavena slunci, tím více ztrácí své hodnoty a je nestravitelnější. Cukrovinky, dezerty a ostatní sladkosti, které byly vyrobeny za užití čokolády, vyžadují obdobé péče jako čokoláda sama, zvláště v tom případě, jedná-li se o zboží nebalené. Pralinky a podobné sladkosti jsou často plněny ovocnými šťávami, želém atd., a podléhají lehce vnitřnímu kvašení.Vystaví-li se tyto sladkosti slunci či teplu, stane se, že se zboží znehodnotí jako čokolády a pak pralinky puknou následkem kvašení náplně, která vyteče. Tím vznikají značné škody, obal se zamaže, zboží ztrácí vzhled, slepí se a stane se neprodejné.
Příbuzné články...
21.08.2020 Větrník je nutné odvětrat17.09.2018 Carpigiani Freeze & Go 23.08.2018 Větrník s labutím půvabem 20.09.2017 Ovoce v cukrařině ve službách zdraví člověka 01.05.2014 Moudré rady - chyby při tvorbě perníku / – 2. [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |