Reklama |
Dnes začíná GASTRO v Pardubicích !Počátek října patří v Pardubicích pravidelně ke svátkům gastronomie – přijměte proto pozvání na již 9. ročník největší východočeské potravinářské a gastronomické výstavy GASTRO 2004, která proběhne ve dnech 7. - 9. října 2004 ve výstavním centru IDEON Pardubice. Této prodejní a kontraktační výstavy se zúčastní více než 70 vystavovatelů z celé ČR. Návštěvníci mohou shlédnout výstavní expozice firem vyrábějících mléčné výrobky, pekárenské a cukrárenské výrobky, čokoládu a cukrovinky, pivo, víno i nealkoholické nápoje, koření a přísady, speciální potraviny, výrobky zdravé výživy, dále pak stroje a zařízení pro potravinářský průmysl, chladicí a mrazicí zařízení pro potravinářskou výrobu, vybavení velkokuchyní, chladicí zařízení do velkoobchodů, pokladny, váhy, porcelán, sklo, příbory, vybavení hotelů a restaurací, oblečení a pracovní pomůcky pro pekaře, cukráře, číšníky a mnoho dalších zajímavostí. Po celé 3 dny mohou návštěvníci sledovat na podiu v přízemí vrchol cukrářského umění v podání našich předních cukrářů a studentů hotelových škol. O pohár NESTLÉ Česko s.r.o. bude soutěžit 50 soutěžích nejen z naší republiky, ale i z Francie, Maďarska, Polska a Slovenska. Soutěží se v několika kategoriích, hlavním námětem je vstup naší republiky do EU.
Firma NESTLÉ ČESKO s.r.o. spolu s Českým rozhlasem a Deníky Bohemia rovněž organizuje velkou soutěž pro širokou veřejnost – přímo na výstaviště mohou návštěvníci nosit cukrářské výrobky které doma sami vyrobili s použitím čokolády či kakaa zn. ORION a ke svému výtvoru musí připojit i recept. Vítěze čekají hodnotné ceny.
Zároveň s cukrářskou soutěží bude na podiu v hlavním sále probíhat další doprovodný program – barmanská show, mistři kuchaři vaří speciality, prezentace gastro zařízení, zdobení perníku, atp. V salonku pak proběhnou odborné přednášky a semináře z oblasti potravinářského průmyslu a veřejného stravování spojené s aktuální legislativou. Ve čtvrtek dne 7. října od 14.00 a v pátek 8. října od 11.00 proběhne v salonku za barem odborná přednáška společnosti HASAP GASTRO Consulting s.r.o. Praha. na téma Zavádění systému HCCP do praxe. Přednáší Mgr. Zdena Mahdiová. V sobotu dne 9. října od 10.00 zde dále bude zahájen odborný cukrářský seminář naší nejlepší cukrářky paní Mirky Slavíkové, která nás jistě jako každý rok překvapí dalším obřím unikátním čokoládovým výrobkem. Všechny vystavující odborné školy zazáří slavnostními gastronomickými tabulemi. K dalším soutěžím tentokrát z oblasti gastra patří i letos klání O neprogresívnější gastro zařízení –/ loni se hodnotila nejen snadná finanční dostupnost vystavených zařízení, ale i to, zda jde o opravdové novinky. Vítězem se stala firma Pavel Maláč z Brna se zařízením na výrobu POFFERTJES, což je originální sladké holandské pečivo.
Cena tohoto zařízení je necelých 20 tis. Kč a návratnost vložené investice asi 1 týden./ Srdečně zveme návštěvníky z řad hlavně majitelů hotelů, restaurací, penzionů, školních jídelen a veřejných stravovacích zařízení, cukráren a kaváren, vinoték, cateringových firem ke zhlédnutí této specializované výstavy. Kontakt: Daniela Fikejsová manažerka výstavy tel: 46 66 14 844 728 433 517
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |