Reklama |
Vzplál oheň 21. kuchařské olympiády IKA 2004
V hlavním městě německého spolkového kraje Thüringen v Erfurtu, byla zahájena 21. olympiáda kuchařského a cukrářského umění. Přehlídky kulinářského umu se zúčastnilo 1100 kuchařů z 36 zemí, 32 národních družstev, 16 juniorských národních týmů, 12 týmu ozbrojených složek, 9 cukrářských týmů, 8 společenského stravování, 60 regionálních družstev a přes 300 jednotlivců. Absolutním vítězem 21. olympijského kulinářského umění se stalo národní družstvo Švédska.
Českou republiku reprezentovaly seniorský a juniorský národní tým ČR. V soutěži národních družstev, získal seniorský národní tým ČR ve čtyřech kategoriích dvě bronzové, jednu stříbrnou medaili a diplom. Celkově se umístil na 18. místě se ziskem 366,66 bodů z 32 zúčastněných týmů. Juniorský národní tým ve třech bodovaných kategoriích získal ve studené, teplé kuchyni a v kuchařském studiu 3 stříbrné medaile. Celkově se umístil na 8. místě se ziskem 392,8 bodů z 16 soutěžících. Regionální tým Nestlé Culinery Team se stal nejúspěšnější z českých týmů své kategorie a získal tři bronzové medaile a v souhrnném hodnocení obdržel bronzovou medaili. PRAŽSKÝ REGIONÁLNÍ TÝM získal jeden bronz, jedno stříbro a diplom a v celkovém hodnocení získal bronzovou medaili. GRAND HOTEL PUPP získal 2x diplom a jeden bronz. Jeho působení bylo celkově ohodnoceno diplomem. Umístil se celkově na 48. místě se ziskem 471,09 bodů. V jednotlivcích se stal ve své kategorii olympijským vítězem Luděk Procházka z týmu Nestlé Culinary Teamu, a to již podruhé v historii jeho olympijských startů. V kategorii D1 získala stříbrnou a bronzovou medaili umělecká cukrářka Mirka Slavíková z Nestlé Culinary Teamu, která se ziskem dvou drahých kovů zařadila na druhé místo nejúspěšnějších českých reprezentantů letošní olympiády v kategorii jednotlivců.
V kategorii D2 – umělecké cukrářství, získala bronzovou medaili umělecká cukrářka Marie Kučerová z SOŠ,SOU a OU Bzenec. V kategorii A získal bronzovou medaili Oldřich Pitra - provozovatel restaurace Sport hotel - pekárna v Sušici - tvorba v rozpracování V kolegiu rozhodčích působil poprvé v historii gastronomické olympiády český komisař Milan Sahánek.
Národní týmy měly personální složení čtyř kuchařů, jednoho cukráře a jednoho manažera. Družstva soutěžila ve čtyřech kategoriích a součet dosažených bodů v každé z nich určoval olympijského vítěze v kategoriích. Tým s nejvyšším počtem bodů ze všech kategorií se stal absolutním vítězem kuchařské olympiády. Kategorie A - kuchařské umění -
Hodnotící kritéria: Vzhled, pokrokovost, přehlednost, profesní příprava, uspořádání, servis. Kategorie B - kuchařské umění -
Kategorie C- patisserie/jemné pekařství
Hodnotící kritéria: viz. kategorie Kategorie R - národní restaurace V této kategorii reprezentovaly národní týmy speciality svých zemí.
Hodnotící kritéria: viz. kategorie + chuť Národní družstva - junioři Tým sestával z pečovatele – kapitána a ze čtyř účastníků. Družstvo s nejvyšším počtem bodů ze tří soutěží obdrželo titul „Olympijský vítěz národních družstev juniorů IKA 2004“. Soutěžilo se v teplé kuchyni, kuchařském studiu a ve studené míse. Teplá kuchyně
Hodnotící kritéria: uspořádání pokrmů, čistota, profesní uspořádání pracovního prostředí, dočasnost v provádění úkonů. Kuchařské studio Menu pro 2 osoby Hodnotící kritéria: pořádek a čistota, pracovní technika, chuť, dodržení časového limitu, prezentace a pokrokovost. Studená mísa
Hodnotící kritéria: prezentace a pokrokovost, uspořádání, odborné provedení, přehlednost, servis
Skládají se z kapitána, tří kuchařů a cukráře. Družstva soutěží v jednom dnu ve třech kategoriích v počtu 15 týmů. Tým s nejvyšším bodovým ohodnocením je oceněn jako „Pohárový vítěz – IKA 2004“ Kategorie A - Kuchařské umění - Hodnotící kritéria: prezentace, pokrokovost, přehlednost, profesní příprava, uspořádání, servis. Kategorie B - kuchařské umění -
Hodnotící kritéria: viz. kategorie A Kategorie C – patisserie/jemné pečivo
Hodnotící kritéria: viz. kategorie A
Další články autora...
18.04.2015 MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -1.28.01.2015 SIGEP - ...když se cukrář stává mágem ... /- 4. 22.01.2015 SIGEP v Rimini v digitálním divu / - 1. 01.09.2014 GLOBAL CHEFS CHALLENGE a cukrář SKÁLA 17.06.2014 Frigomat vytočil světový rekord! [další články autora]
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |