Reklama |
Vánoční klasika
Boží milosti Postup: Z mouky, cukru, másla, žloutku, cit. kůry, smetany a bílků zpracujeme na vále tuhé těsto, dobře vypracujeme a dáme na 1/2 hod. odpočinout. Odpočinuté těsto rozválíme, nakrájíme na čtverečky, které středem prokrojíme.Usmažíme v rozehřátém tuku a hotové sypeme vanilkovým cukrem. Florentýnky se zázvorem Sněhové pečivo Kokosové koule Obalované hvězdičky Postup: Do mouky smíchané se skořicí nastrouháme ztužený tuk, přidáme smetanu, rychle vypracujeme těsto, necháme nejméně hodinu v chladničce odpočinout a poté z něj vyválíme plát silný 3 mm. Tvořítkem vykrajujeme z plátu těsta hvězdičky, přeneseme je na plech slabě potřený tukem a v mírně vyhřáté troubě upečeme dorůžova. Teplé hvězdičky obalíme ve směsi moučkového a skořicového cukru.
Příbuzné články...
19.04.2022 Plastická čokoláda13.04.2022 Velikonoce po polsku 11.04.2022 Velikonoční macarony 09.04.2022 Velikonoční beránek 06.04.2022 Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 26. prosince 2024
svátek slaví Štěpán, zítra Žaneta Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |