Cukrář.cz

Reklama



Plundrové pečivo

02.04.2022 | Autor: Tomáš Sedláček | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

 

Suroviny        

400 g polohrubé mouky
1/4 l mléka
2 vejce
20 g droždí
2 polévkové lžíce cukru
špetka soli
200 g másla 
mouka na podsypani

Postup
Z droždí, cukru a trošky vlažného mléka uděláme kvásek, vmícháme do mouky, přidáme vejce, mléko a sůl a zpracujeme těsto, které se nelepí. Necháme na pomoučněném vále přikryté utěrkou kynout. 
Po vykynutí těsto vyválíme, na něj položíme máslo, přeložíme do psaníčka jako u listového těsta a vyválíme. 
Necháme asi 15 minut v chladu a potom ještě 2 x překládáme a vyvalujeme. 
Potom těsto vyválíme, nakrájíme čtverečky a plníme tvarohovou a makovou nádivkou. Tvarujeme do šátečku, nachame nakynout, pečeme v hodně teplé troubě.
Většinou se podávaji teplé.


Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.