Reklama |
HOGAKA - 50 roků - KarlsruheOdborný veletrh v německém Karlsruhe má ve svém názvu zašifrován japonsky znějící název, jehož zkratky avšak prozaicky vyjadřují výstavní témata, kterými byly hotelnictví, gastronomie, catering. Již rovná půl stovka výstav se uskutečnila v téměř třistatisícovém městě, ve spolkové zemi Baden-Württemberg, jež je pro svoji vnitřní a vnější zeleň přezdíváno „velkoměstem v zeleni“, která zabírá více než 800 hektarů, což je 60 procent městské plochy. HOGAKA tentokrát slavila průběžnou premiéru díky nově zbudovanému výstavnímu areálu, který se tak stal nejmodernějším veletrhem v oblasti jihozápadního Německa. V prostředí novotou vonícího výstaviště předvedla každá z uvedených profesí maximum možností ze svého oborového repertoáru, a to jak po praktické stránce, tak i v podobě pro dnešní dobu již nezbytných odborných fór s nejmodernějšími poznatky gastronomických know how. Právě při příležitosti otevření nového areálu se potvrdila skutečnost rychle narůstajícího trendu tržního segmentu, který kreativně reaguje na zákaznický požadavek po moderní gastrotechnice, zdravé výživě, novinkách a odborných informací z kulinářského prostředí. Velká pozornost byla věnována kávě a přístrojům spojených s tímto společenským nápojem, neboť v Německu je pití kávy již skoro národním rituálem a její spotřeba na hlavu předčí dokonce pivo v jehož konzumaci zaujímají Němci druhé místo v Evropě (po Češích)! 275 vystavovatelských subjektů se prezentovalo ve třech halách na ploše 16 500 čtverečních metrů. (Další haly se nalézají ve výstavbě). Jednotlivé prvky kulinařiny v nepřeberném množství své nabídky se dostávají do zorného vjemu strávníka prostřednictvím chuti. Proto chuťové složce potravin byla vyhrazena celá jedna hala, kde se návštěvník mohl seznámit, včetně ochutnávky, s nepřebernou řadou do různých podob vyladěných chutí standardních jídel, či ochutnat vzorek různých regionálních pokrmů. V dnešní době žádný mezinárodní veletrh nemůže vynechat pořádání gastronomické soutěže. Nejinak tomu bylo i na HOGACE v Karlsruhe, kterou svojí účastí poctil i český kuchařský tým CULINARY NESTLÉ TEAM, jehož práce byla oceněna stříbrnou medailí (bližší podrobnosti viz. reportáž Postříbřené manévry…)
Další články autora...
18.04.2015 MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -1.28.01.2015 SIGEP - ...když se cukrář stává mágem ... /- 4. 22.01.2015 SIGEP v Rimini v digitálním divu / - 1. 01.09.2014 GLOBAL CHEFS CHALLENGE a cukrář SKÁLA 17.06.2014 Frigomat vytočil světový rekord! [další články autora]
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |