Reklama |
GASTROHRADEC 2005 1. místa - 2. částPo univerzální reportáži z 10. ročníku GASTROHRADCE, ve které jsme přinesli stručný souhrn děje ve všech kategoriích, nastupuje dneškem seriál analýz na 1. místech. Následující den přineseme rozbor výrobků na 2. místech a posléze těch, které se umístily na místech třetích. Reportáž o soutěžních pracích kolegů kuchařů naleznete na našem druhém portálu www.gastronews.cz. Pavlína Berzsiová bývalá členka národního týmu, držitelka týmové zlaté medaile z olympiády r. 88´, dlouholetá hodnotící komisařka, předsedkyně cukrářské poroty juniorů a seniorů na GASTROHRADCI 05´se s námi podělila o postřehy z letošního 10. ročníku hradecké soutěže. Najdeme nedostatek ve vítězné tvorbě? Cukrář senior 1. místo - Anna Baštýřová
Nebo Francouzská restaurace Obecního domu Praha a Baštýřová Anna? Určitě obojí. Ve včerejší a dnešní reportáži termín moderní výrobek v souvislosti se světovými zkušenostmi zazněl již poněkolikáté a zazní ještě mnohokrát, protože tudy vede cesta jak k domácím metám, tak i alespoň k zahraničním slušně obsazeným postům.
Cukrář junior 1. místo - Hadnagyová Iveta - Francouzská restaurace Obecního domu Praha
Podtitulní věty z předešlé reportáže je v podstatě možné převzít a dosadit na stejné místo popisující vítězný počin cukrářky Ivety. Je pravdou a není to jen můj názor že kdyby obě soutěžní díla se nacházela na rozdílném konci rozlehlého komplexu hradeckého Aldysu, málokdo by nepoznal, že pochází z jedné tvůrčí dílny. Na obou dílech je znát choreografní zkušenost zahraničních soutěží, kdy velká pozornost se věnovala nejen vlastní tvorbě exponátů, ale všem doplňkům souvisejících se soutěžní tabulí. Tím se bezesporu zdařilo podtrhnout kvalitně odvedenou práci, kdy i zde se nešetřilo nejvyšším bodovým přídělem.
Zvláštní výrobek cukrářský 1. místo - Shramko Elena - Moskva V systému přijít, vidět a zvítězit musí být velmi hutný základ tvůrčího umu, kterým je možné na vrcholové soutěži vysypat vítězství z rukávu. Moskevské Eleně se to podařilo. Kdo umí s karamelem, nemá sice zajištěno, že vyhraje, ale může si být jistý, že neskončí v poli poražených. Podíváme-li se na Elenin vysoký monument, řekněme si otevřeně, že risknout s cukrovým křehkem takovou výšku, není žádná junda a úspěšné zvládnutí této karamelové akrobacie svědčí o přebohatých zkušenostech a vysokém umu této ruské karamelové artistky.
Zvláštní výrobek junioři - 1. místo Jan Vraštil - SOU a U Nová Paka Novopacký učeň na podkladovém materiálu potahového fondánu a čokoládové hmoty zvolil za způsob své soutěžní tvorby kakaokresbu. - pokračování zítra 2. místem-
Názor předsedy poroty Procházky spočívá v úvaze, že tvorbě vítězky Miriam Handlové by mohl i v řekněme - nezvláštní kategorii - cinknout některý z dekorativních kovů. Přiznávám se, že když jsem pořizoval snímky v době kdy soutěžní exponáty byly označeny pouze identifikačním číslem, tak mezi mnohými mě upoutal námět o kterém jsem se zprvu domníval, že byl tvořen místními perníkářskými specialisty. Až posléze jsem zjistil, že se jedná o výrobek paní Handlové soutěžící ve zvláštní kategorii.
Další články autora...
18.04.2015 MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -1.28.01.2015 SIGEP - ...když se cukrář stává mágem ... /- 4. 22.01.2015 SIGEP v Rimini v digitálním divu / - 1. 01.09.2014 GLOBAL CHEFS CHALLENGE a cukrář SKÁLA 17.06.2014 Frigomat vytočil světový rekord! [další články autora]
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |