Reklama |
GASTROHRADEC 2005 - 3. místa - část 4.Dnes se podíváme na soutěžní práce, které byly hodnotícími porotami ohodnoceny 3. místem. Dodejme, že tyto výrobky se staly taktéž významnou ozdobou a přínosem v kvalitě kulinářského umu letošního ročníku GASTROHRADCE, protože i ty oplývaly uměleckým půvabem a vyznačovaly se vysokou tvůrčí kvalitou, neboť mnohé exponáty od sebe dělilo někdy i pouze několik desetin bodu. Cukrář senior 3. místo - Pavlína Klopfštoková SOŠ a SOU Děčín
Marie Hrbková zvolila za prostředek k soutěžnímu námětu kakaomalbu, jejímž prostřednictvím ztvárnila na podkladu slavnostního dortu podobu 700. let starého kostelíka. Tento druh výtvarného projevu ve spojitosti s cukrářským uměním bude mít své stálé zastoupení v bílém oboru a taktéž své obdivovatele.
foto není k dispozici Paní Marta stvořila zřejmě nejčlenitější dílo celé hradecké soutěže, kdy v námětu BUĎ POCHVÁLENA PŘÍRODO se z pozice - pokud jsem dobře počítal - 44 položek těstovinových výrobků vyznává k úctě k přírodě, kdy svým soutěžním dílem zároveň vyzývá k její ochraně. První co diváka při pohledu na rozmanitou členitost tvorby asi ve většině případů napadne, bude úvaha o pracnosti vystaveného díla.
Zvláštní výrobek junioři 3. místo - Jitka Kolerová, VOŠ, SOŠ, SOU a OU Bzenec foto není k dispozici Bzenečtí cukráři jsou zvyklí si z velkých soutěží odvážet větší či menší ceny a pro jejich zisk si dokáží vždy zvolit zajímavý námět. Letos se rozhodli pro téma, které je dosti vzdálené charakteru východního cípu jižní Moravy, kde ve dnech konání 10. ročníku GASTROHRADCE začaly pod paprsky jarního slunce rašit první výhonky zeleně na vinné révě. Progresivní učiliště přijelo do Hradce se soutěžním námětem nesoucí název Pražské jaro, dodejme, že ne ono historické roku 1968, nýbrž Mezinárodní festival klasické hudby konaný v měsíci květnu v Praze.
foto není k dispozici Aneta zvolila osvědčený námět vyznání lásky na perníkovém srdci, s kterým se už dnes nevyhrává, ale když se zvládne technika provedení, může nějaký ten bodík být přičten k dobru.
Další články autora...
18.04.2015 MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -1.28.01.2015 SIGEP - ...když se cukrář stává mágem ... /- 4. 22.01.2015 SIGEP v Rimini v digitálním divu / - 1. 01.09.2014 GLOBAL CHEFS CHALLENGE a cukrář SKÁLA 17.06.2014 Frigomat vytočil světový rekord! [další články autora]
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |