Reklama |
Gastro junior 2000Zadání pro pódiovou soutěž oboru cukrář: Příprava 4 porcí moderního teplého nebo studeného restauračního moučníku, jehož záladní surovinou byla jablka - odrůda "GRANNY SMITH" (osm jablek na jednoho účastníka) a mionimálně jedna ze tří tajných surovin, kterými byly: blumy, zakysaná smetana a tukové polevy mohrenglanz. - účastník soutěže si ostatní suroviny zajistil podle vlastní úvahy, - nebyly povoleny hotové korpusy nebo ozdoby, - před zahájením teoretické části byli soutěžící seznámeni s tajnými surovinami a vybrali si minimálně jednu z nich, - v časovém limitu 40 minut vypracoval soutěžící recepturu(název výrobku, kalkulaci na 4 porce, technologický postup, nákres), - časový limit na přípravu před vystoupením : 40 minut, - časový limit na pódiové vystoupení: 20 minut - časový limit na úklid pracoviště: 10 minut Základní kritéria pro odborné hodnocení Vzhled moučníku Hodnotila se nápaditost, soulad barev a harmonie vlastního moučníku s ozdobou a doplňky, čistá úprava na talíři, originalita ozdoby, která měla být prostorová. Vhodné je použití moderních prvků ze současného trendu cukrářské výroby. Chuť a vůně moučníku Nejdůležitějším kritériem byla vhodnost použitých surovin a souklad jejich chutí, hodnotila se sladěnost chutí moučníku s použitou omáčkou nebo doplňkem. Moučník musel být lehce stravitelný, použité ovoce správně upravené a ochucené. Pracnost Moučník musel být zvolen tak, aby jej soutěžící vyrobili v daném časovém limitu. Bylo možno připravovat teplý nebo studený moučník ze surovin z daného spotřebního koše. Hodnotila se předvedená zručnost soutěžícího a rafinovanost výrobku. Odborná porota Pavla Berziová - předsedkyně František Buchal Marta Gühlová Vladimír Krofta Jana Vašinová Výsledky GASTRO JUNIOR BRNO 2 000 - obor cukrářzlatý diplom 1. MARKOVÁ Blanka SPV IHC Praha 306 bodů zlatá medaile 2. KOZELKOVÁ Jitka SOU Praha - Braník 279 " stříbrná medaile 3. KRAJČOVÁ Veronika SOU a SOŠ Kroměříž 267 " bronzová medaile 4. KUČEROVÁ Klára SOU a SOŠ Brno 257 " * 5. KOUDELKOVÁ Ludmila SOU Třebíč 219 " stříbrný diplom 6. BRISTENSKÁ Miroslava SOš a SOU Děčín 215 " 7. CHUCHVALCOVÁ Romana SOU U Krbu - Praha 195 " 8. ČERNÁ Martina SOŠ a SOU Teplice 177 " 9. HALADEJOVÁ Šárka SOU Ostrava 172 " 10. RUNDŠTUKOVÁ Kateřina SOU Smiřice 171 " 11. KAŠPARKOVÁ Jana SOU Jesenik 162 " * 12. TUMOVÁ Vladislava ISŠ Chrudim 149 " bronzový diplom 13. BJAČKOVÁ Veronika ISŠ-COP Frenštát p.R. 144 " 14. KVASNICOVÁ Lucie SOU Žďár n. Sázavou 138 " 15. JAKEŠOVÁ Eva SOU Valašs. Meziříčí 134 " 16. NOVÁKOVÁ Šárka SOU Nové Město n. Met. 134 " 17. SEMRÁDOVÁ Helena SOU a HŠ Pelhřimov 126 " 18. NOVÁKOVÁ Jana SOU a SOŠ Ústí n. L. 119 " 19. JARABICOVÁ Alena SOU Mariánské Lázně 102 " * 20. TRŠOVÁ Hana SOU KLatovy 90 " diplom 21. MINÁŘOVÁ Iveta SSOUS a OA Č. Budějovice 58 "
Další články autora...
18.04.2015 MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -1.28.01.2015 SIGEP - ...když se cukrář stává mágem ... /- 4. 22.01.2015 SIGEP v Rimini v digitálním divu / - 1. 01.09.2014 GLOBAL CHEFS CHALLENGE a cukrář SKÁLA 17.06.2014 Frigomat vytočil světový rekord! [další články autora]
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |