Reklama |
Kurz umělecké cukrařiny – nová zkušenost!Dobrý den, vážení kolegové sladkého řemesla. Nedávno jsem se vrátil ze základního kurzu umělecké cukrařiny, který se konal ve dnech 13. – 15. června v Praze, v prostorách STUDIA EN SUCRE D´ART paní profesorky Mirky Slavíkové ( věřte, že užití titulu profesor, je zde zcela na místě ) a rád bych se s vámi všemi podělil o své zážitky a poznatky. Upřímně řečeno, asi až teď chápu, proč vás u cukrařiny zůstává tak málo. Ne každý chce zapadnout do davu průmyslové výroby a ten, kdo by chtěl nějaké zajímavější a kreativní místo, nemá bez nutných základních znalostí moc šancí. Praktickou část jsme zahájili aranžováním a jeho zásadami. Poté započala naše modelovací práce s plastickým cukrem, který je vyráběn a patentován paní profesorkou. „Padl nám hned do oka“ a to nejen svou sněhobílou barvou, příjemnou ovocnou chutí, ale i velmi sympatickou konzistencí. Následovala výuka výroby a modelování z plastické čokolády, profesionální vytváření mramorového efektu … - toto vše je základem pro další kurzy. Zde musím potvrdit, že celé tři dny jsme byli neustále činí, žádný seminář typu – lektor předvádí a ostatní jen sledují, ne, opravdu jsme si mohli na vše sáhnout, sami tvořili a modelovali. Během celého kurzu jsme získávali zkušenosti, jež jsou k nezaplacení! A to díky osobitému přístupu naší lektorky. A pokud teď někde sedí cukráři a jsou nešťastní, nemajíc peníze na to, aby jeli na kurz do Švýcarska, Polska či Francie, ptám se proč zoufat? Seberte se jeďte do Prahy, do STUDIA EN SUCRE D´ART, protože světové zkušenosti jsou tady! Jsou tu v osobě paní profesorky Slavíkové, ale jde jen o to, využít této příležitosti. Pomocná ruka je podána, tak za ni pevně chyťte. Tady apeluji nejen na jednotlivce, cukráře v učení či v praxi, ale i na mistry odborných výcviků, vždyť právě vy, připravujete budoucí profesionály. Zvláště ti, kteří nosí svůj obor i v srdíčku, nebudou určitě litovat! Já lituji, ale pouze toho, že jsem tak dlouho otálel, dnes jsem mohl být profesně o kousek dále. Takže neváhejte! Na závěr kurzu, jelikož jsme cukráři, a na to buďme patřičně hrdí, nás čekala sladká tečka. Příprava vynikajícího pomerančového suflé. Pod zkušeným vedením se opravdu zdařilo a my tak konečně nejen viděli, ale i sami připravovali tento báječný dezert, který byl doplněn o skvělou kokosovo-čokoládovou omáčku. Je nutné zde zmínit, že na vše co jsme ve Studiu viděli, jsme si odváželi i receptury a technologické postupy. Rád si přečtu vaše reakce, ty kladné i ty záporné, takže pište své příspěvky! S pozdravem „ Johny „
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |