Reklama |
Generální motto CNT pro rok 2005: "Na Basilej !!! ..."Přípravná palba Culinery Nestlé týmu ke zteči gastronomické vrcholové kóty sezóny Salon Culinaire Mondial v Basileji gradovala generální zkouškou v přerovském GASTROCENTRU MORAVIA, kuchařském studiu Luďka Bila.
Culinery Nestlé Team z dob svého plenkového vývoje za dobu tří roků své existence prošel několika mezinárodními výhněmi v nichž se kalila ocel jeho umu, až dospěl do loňského bronzového olympijského vrcholu. Kapitán Tomáš Konopka bezprostředně po erfurtském klání nehovořil ani tak o dosaženém úspěchu, ale o tvůrčích rezervách týmu s tím, že na jejich odstranění se začne pracovat ihned.
Rok se s rokem sešel a CNT předložil atest roční renovace své art show. Jestliže by se tvorba tohoto typu nalézala loňského roku na olympijském soutěžním pódiu, lze s jistotou říci, že by se tým vracel s cennější metou než bylo ono dosažené bronzové ocenění. Tento názor se nesl napříč spektra přítomných kulinářských odborníků a zněl v unisonu. Perfektnost zpracování detailů, skladba pokrmů, propoziční vyváženost včetně vizuální působnosti prokazovala posun ve tvůrčí sféře týmu a přerovskou prezentací zavdává důvod k optimismu pro basilejskou soutěžní účast. Kromě toho tým zapracoval na designu výstavního stolu, a to ve dvou rovinách. Tou prvou byla aranžerská vizáž pódia v podobě "formy čistého designu", na které se podílely dvě návrhářské firmy Atypo design Ing. Dany Kovaříkové a Hruškadesign Pavla Hrušky. Nosným podkladem, a to jak svým charakterem tak i v pravém slova smyslu kuchařských a cukrářských exponátů, je soustava různotvarých podstavců a stojanů ze stříbrných drátů provzdušňujících celý výstavní prostor a umožňující vyniknutí soutěžních výrobků. Stříbrodrátěné prvky jsou striktně dekorovány trávouTypha, italským šlechtěným orobincem, která svým skrovným množstvím dodržuje návrháři danou zásadu působnosti z druhé linie. V obdobném smyslu lze hovořit i o vypískovaném logu či o popiskách na pauzovém papíru, jejichž vizáž splňuje své poslání, ale nepřehlušuje sólovou roli kulinářské tvorby. Tato forma čistého designu byla již okrajovým způsobem použita při akci lokálního působení, ale svým rozsahem a při příležitosti akce takového významu pro jehož potřebu byla zkonstruována, je její přítomnost premiérová. Byla-li řeč o dvou rovinách, je zapotřebí se zmínit ještě o jedné. Je jí rovina tentokráte trochu nakloněná a to v podobě teplé kuchyně, která bude součástí soutěžního zadání pro CNT. Problematika nespočívá v tvorbě samé, ale v premiérové soutěžní činnosti týmu tohoto úkolu. Gastronomičtí reprezentanti Nestlé během svého tříletého působení již vícekráte dokázali utrhnout vysoko visící hrozen úspěchů, kdy tato žeň byla završena loňským erfurtským olympijským bronzem. Tato sklizeň pochází prozatím z vinohradů odrůdy art show. Nyní budou však muset prokázat svůj um i v disciplíně jim kuriozně z profesního hlediska bližší, ale svou soutěžní odlišností nalézající se na nakloněné rovině na níž sváděl marný boj i bájný Sissifos. Věřme a zároveň i přejme Culinery Nestlé Teamu aby onen problematický kámen teplé kuchyně při svém premiérovém křtu na Salonu Culinaire Mondial v Basileji hned napoprvé dokázal převalit za horizont. Soutěžní Culinery Nestlé Team, zleva horní řada: Miloš Kopal, Milan Vild, Norbert Hojda, Rudolf Špaček, Tomáš Hamrák, Tomáš Konopka, Jaroslav Václavek, sedící zleva: Štefan Kiss, Věra Kocincová, Milan Kladívko a Anna Baštýřová
Slavnostní mísa pro 8 osob
Omáčky
Teplé finger foods
Studené finger foods
Předkrmy
Čokoládový dort
4 dezerty
Výtvarné dekorum "Večeře" tvořila carvingová tvorba Luďka Procházky a Miloše Turka, kdy oba aktéři se též zúčastní basilejského Salonu Culinaire Mondial.
Večeře při příležitosti generální zkoušky před mezinárodní soutěží Culinaire Mondial 2005 in Basel
Další články autora...
18.04.2015 MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -1.28.01.2015 SIGEP - ...když se cukrář stává mágem ... /- 4. 22.01.2015 SIGEP v Rimini v digitálním divu / - 1. 01.09.2014 GLOBAL CHEFS CHALLENGE a cukrář SKÁLA 17.06.2014 Frigomat vytočil světový rekord! [další články autora]
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |