Reklama |
Vážení kolegové, oprostěte se sobectví !!!Cukrářský portál www.cukrar.cz je prvý gastronomický server v České republice a do vínku své činnosti si předsevzal být moderním digitálním společníkem nás všech, kteří máme s cukrářským oborem profesionální či zájmový vztah a hodlá být nápomocen vaší činnosti informací, radou, či možností vzájemné výměny poznatků. Digitální médium poskytuje uživatelům mnoho výhod ať se jedná např. o aktualizaci, rychlost přenosu dat, možností diskuse a je bezplatné. Zejména poslední zmíněná přednost, je avšak vzato z pohledu provozovatele, značným handicapem. Problematika spočívá v tom, že informace vám předané, spolu s dalšími nabízenými možnostmi, nejsou dováženy vaší finanční protihodnotou, jak je tomu u tištěných časopisů. Diskusní příspěvky a požadavky všeho druhu prostřednictvím tohoto média jsou určeny celé uživatelské obci, a přesto se bohužel najdou i tací, kteří využívají služeb našeho portálu prostřednictvím prosby o radu, ale o získané poznatky se nehodlají s ostatními podělit. Dokladem toho je doplněk jejich žádosti, kdy odpověď si podmiňují zasláním na svůj email, či telefon, bez toho, že o nabytou vědomost by se hodlali podělit s ostatními. Původní předpoklad o uživatelské serióznosti vycházel z názorové logiky , že když hodlám využívat zařízení ku vlastnímu prospěchu, a to bez nároku na finanční protihodnotu, podělím se alespoň s ostatními uživateli o získaný poznatek prostřednictvím tohoto média a přispěji dílčím způsobem k jeho obsahové náplni a o nabyté poznatky se podělím s ostatními a nebudu si sobecky nárokovat odpověď pouze pro sebe. Bohužel u některých je opak pravdou. Takovéto jednání nelze jinak označit než za sobecké a za parazitování na naší - a věřte, že mnohdy nadlidské - problematice při vydavatelské činnosti tohoto odborného portálu. Obdobně je tomu tak, kdy si někteří poradnu zaměňují s inzertní službou. Pokud by tato tendence měla pokračující charakter jehož vyústěním je nerespektování poslání tohoto média jako službu celé naší veřejnosti, museli bychom přikročit ke korekci takovýchto "příspěvků". Chceme věřit, že nastalá situace nevznikla ani tak ze sobeckého a zájmového úmyslu jako z nedomyšlení situaci a že se již nebude opakovat. Jiří Řezáč z.V., vydavatel a šéfredaktor portálů www.cukrar.cz a www.gastronews.cz
Další články autora...
18.04.2015 MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -1.28.01.2015 SIGEP - ...když se cukrář stává mágem ... /- 4. 22.01.2015 SIGEP v Rimini v digitálním divu / - 1. 01.09.2014 GLOBAL CHEFS CHALLENGE a cukrář SKÁLA 17.06.2014 Frigomat vytočil světový rekord! [další články autora]
Příbuzné články...
15.04.2008 Obilniny k snídani20.02.2008 Jak se stát znalcem čokolády: krok druhý 19.02.2008 Má linecký dort něco společného s Lincem? 24.01.2008 Skalický trdelník 17.01.2008 Vznik pralinek [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |