Cukrář.cz

Reklama



Cukrář roku Martin Braun Cup 2005 -2006

fiogf49gjkf0d

Mozart a Praha

  

Mozart a Praha. Dilema minulosti, dilema současnosti. "Ach ta Praha!", povzdechnou si v Olomouci a v Brně, neboť právě to byla první města v zemích Koruny české, která 11letý Wolfgang Amadeus prvně navštívil. 
V hanácké metropoli se dokonce zdržel v nemocničním prostředí dva měsíce a poté koncertoval v Brně, kde se na jeho počest dnes pořádají soutěže mladých klavíristů do 11 let.
Ale je pravdou, že pojem Mozart a Praha je symbióza velkých diváckých úspěchů v  životě tohoto hudebního génia, která vrcholila mýty opředeným výrokem "Mí Pražané mi rozumějí", který nabyl opět aktuálnosti při 250. výročí jeho narození, v podobě sporů české muzikologické strany versus rakouské krajanské sdružení o tom, zda tito Pražané byli českého či německého původu.
Pro nás bude ale mnohem podstatnější jak si povedou ti, kteří při příležitosti Mozartova výročí se budou snažit předvést co nejlepší cukrářskou sonátu. Doplňme, že rok 2006 je aktuální pro dvě výročí mající spojitost s jedním z největších hudebních skladatelů všech dob, kdy v lednu jsme si připomněli 250. výročí narození a v prosinci vzpomeneme 215. roků od Mozartova úmrtí.

Asociace kuchařů a cukrářů, pořádá cukrářskou soutěž "Cukrář roku" na téma - Mozart a Praha - dvoukolovým systémem ve dvou kategoriích.

Kategorie A - Junior, pro studenty a absolventy cukrářského oboru či
odborné gastronomické školy do 21 roků.
Kategorie B - Senior, pro absolventy cukrářského oboru či odborné gastronomické školy.

Soutěžní zadání je shodné pro obě kategorie

- Slavnostní výrobek bez omezení tvaru do hmotnosti 5 000g na téma:
  "Mozart a Praha"
- Kalkulace na celý výrobek (technologický postup a surovinová norma)
- Degustační vzorek formou kulatého dortu o hmotnosti 400 -800g,
  (nemusí odpovídat tvaru soutěžního výrobku- podmínkou je obsah všech
   použitých surovin)

Výrobek musí obsahovat 3 suroviny ze sortimentu firmy Braun, které dodává firma Fiala- Praha s.r.o.

  • Exponát doveze soutěžící ve zhotoveném stavu
  • Porota vybere 10 nejúspěšnějších prací obou kategorií pro postup do 
    druhého kola
  • Termín a místo konání: 27.6. 2006 - Obecní dům Praha 1, Sladkovský sál. Výrobky budou vystaveny od 10 hod. a slavnostní vyhlášení se uskuteční v 16 hodin.
  • Druhé kolo se bude konat 24.-26.října na veletrhu HORECA 2006 ve 
    Veletržním  paláci v Praze



Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.