Cukrář.cz

Reklama



Gastrojunior - Nowaco Cup v kvalifikační pozici

25.09.2006 | Autor: | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Největší česká juniorská gastronomická soutěž pořádaná asociací AKC ČR, zaklekla do regionálních startovních bloků a výsledky na pardubické cílové pásce určily první patnáctku z českých regionů pro brněnské finále roku 2007 v cukrářské profesi.
Moravská gastrovětev svede regionální klání 7.- 8. 12.  2006 v Ostravě

Soutěžní úkol – obor cukrář

Příprava 4 porcí teplého nebo studeného moderního českého moučníku v časovém limitu 45 minut. Moučník je součástí tříchodového restauračního menu. Povinnou surovinou jsou  švestková povidla od firmy NOWACO. Soutěžící musí dále použít minimálně dvě suroviny ze spotřebního koše.

• Základní surovina je vybrána se snahou o propagaci české kuchyně

• Kalkulaci na 4 porce si soutěžící přinese již zpracovanou na soutěž (název výrobku, množství surovin, technologický postup). Soutěžící odevzdá kalkulaci při registraci.

• Soutěžící by měl dodržet odborný časový sled kuchařských prací.

• Soutěžící musí využít nejméně 100 g  švestkových povidel na čtyři porce.

• Soutěžící si ostatní suroviny zajistí sám dle vlastní úvahy, včetně surovin ze spotřebního koše.

• Spotřební koš :
1. Mohrenglanz – tuková kakaová poleva mléčná  od firmy FIALA
2. Lísko oříšková ochucovaní pasta od firmy FIALA
3. Čokonuga – čokoládová pasta na pečení i psaní od firmy  FIALA
4. Ořechy vlašské
5. Tvaroh: všechny  druhy
6.  Vanilkový lusk
7. Ovoce čerstvé - jablka
8. Ovoce čerstvé – hrušky
9. Ovesné nebo pšeničné vločky
10. Smetana

GASTRO JUNIOR  -  21. - 22. 9. 2006

Obor - CUKRÁŘ

Soutěžící

Škola

Součet

Pořadí

Diplom

Jméno a příjmení

Batovec Václav

Střední škola hotelnictví a gastronomie hotelu International

226

1

zlatý

Tykalová Jiřina

Střední škola zemědělská a potravinářská, Klatovy

208

2

zlatý

Semerádová Adéla

SPV Intercontinental s.r.o.

205

3

zlatý

Floriánová Marie

SŠ obchodu a služeb, Ústí nad Labem

197

4

stříbrný

Jirsová Kateřina

SOŠ a SOU Nové Město nad Metují

181

5

stříbrný

Kočí Zdeňka

SOŠ a SOU Polička

174

6

stříbrný

Jaňour Michal

SHŠ Bukaschool Most

144

7

bronzový

Práchenská Aneta

Labská hotelová SOŠ a SOU Pardubice

134

8

bronzový

Horáková Veronika

Střední škola gastronomie a služeb, Liberec

128

9

bronzový

Jiroudková Tereza

Střední škola řemesel a služeb, Děčín

124

10

bronzový

Brátová Jana

SOU a SOŠ SČHSD Hronov

123

11

bronzový

Chvalová Pavla

Obchodní akademie a hotelová škola, Turnov

97

12

účast

Kopecká Věra

Střední odborné učiliště Vlašim

93

13

účast

Robovská Jana

SOU společného stravování Poděbrady

84

14

účast

Procházková Alice

Hotelová škola, Teplice

82

15

účast

Zsigová Andrea

SOU a SOŠ SČHSD Hronov

70

16

účast

Velíšek Lukáš

Integrovaná střední škola Mladá Boleslav

59

17

účast

 

 

 

 

 

prvních 15 soutěžících postupuje do finále v Brně

zdroj AKC ČR


Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.