fiogf49gjkf0d
13. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie
NÁRODNÍ SOUTĚŽ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ
Soutěž se koná pod záštitou primátora Statutárního města Brna
a je doprovodným programem mezinárodního veletrhu gastronomie, hotelových služeb a veřejného stravování G+H
POŘADATELÉ:
Asociace kuchařů a cukrářů ČR pobočka Brno
Veletrhy Brno, a. s.
ORGANIZÁTOR:
Střední škola potravinářská a služeb, Charbulova 106
ODBORNÍ GARANTI:
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky
Asociace číšníků České republiky
HLAVNÍ SPONZOR: NOWACO, spol. s r. o.
SOUTĚŽNÍ OBORY:
kuchař – kuchařka
cukrář – cukrářka
číšník – servírka
SOUTĚŽ JE URČENA: Pro studenty středních škol s gastronomickým zaměřením do věku 21 let. Soutěž je pojata jako pódiová
MÍSTO KONÁNÍ: Brno-Výstaviště, pavilon „C“
TERMÍN SOUTĚŽE: 27. – 29. března 2007
Hodnotitelské komise budou složené z předních odborníků v gastronomii, členů Asociace kuchařů a cukrářů ČR a Asociace číšníků ČR.
Všichni soutěžící obdrží diplomy podle počtu získaných bodů (zlaté, stříbrné, bronzové ocenění, případně čestná uznání), zlaté, stříbrné a bronzové medaile.
Vítězové na 1. – 3. místě obdrží poháry, diplomy za umístění a věcné ceny.
S o u t ě ž n í ú k o l y
OBOR KUCHAŘ-KUCHAŘKA
Příprava 4 porcí moderního teplého pokrmu s přílohou v časovém limitu 45 minut. Pokrm je součástí tříchodového restauračního menu a má charakter české kuchyně. Základní myšlenka soutěžního úkolu je připravit moderní soutěžní pokrm české kuchyně s vhodnou těžkou přílohou z luštěnin nebo obilovin.
Základní surovinou je chlazená vykostěná vepřová pečeně od firmy NOWACO. Soutěžící musí dále použít minimálně dvě suroviny ze spotřebního koše.
OBOR CUKRÁŘ-CUKRÁŘKA
Příprava 4 porcí moderního teplého nebo studeného moučníku v časovém limitu 45 minut.. Moučník je součástí tříchodového restauračního menu.
Povinnou surovinou jsou švestková povidla od firmy NOWACO. Soutěžící musí dále použít minimálně dvě suroviny ze spotřebního koše.
OBOR ČÍŠNÍK-SERVÍRKA
Příprava a servis fondue pro 2 osoby s použitím minimálně 2 druhů ovoce a doplnění servisem vhodného nápoje v návaznosti na zvolené fondue. Jeden druh příslušného ovoce – povinná úprava před zraky hosta.
Časový limit – 20 minut příprava a 20 minut vlastní úkol včetně servisu nápoje.
Při vykonávání soutěžního úkolu – běžný rozhovor s hostem v jazyce anglickém, německém nebo ruském.
Slavnostní zahájení
Úterý 27. března 2007 – Brno – Výstaviště, pavilon „C “ (čas bude upřesněn)
Vlastní soutěž
Úterý 27. března 2007 cca 12:00 – 19:00 hodin
Středa 28. března 2007 9:00 – 18:00 hodin
Čtvrtek 29. března 2007 9:00 – 13:00 hodin
Místo konání: Brno – Výstaviště, pavilon „C“
Slavnostní vyhlášení výsledků
Čtvrtek 29. března 2007– v 16:30 hodin v Kongresovém sále Interhotelu Voroněž.
Propozice s přesnými informacemi budou umístěny na stránkách Asociace číšníků České republiky poslední týden v únoru 2007.