Reklama |
SIGEP – SVĚTOVÝ CUKRÁŘSKÝ MISTR
Od 26. do 30. ledna 2008 se na výstavišti v Rimini koná 29. ročník Mezinárodního veletrhu zmrzliny, cukrářství a pekařské produkce Na programu je také třetí ročník Světového poháru zmrzliny Nadále se rozšiřují oblasti věnované cukrářství a pekařství Výjimečná zahraniční účast díky investicím a obchodním sítím ve více jak 19ti zemích
Veletrh dosahuje mezinárodního významu na poli uměleckého cukrářství, zejména s vůdčím světovým postavením v sektoru zmrzliny. Poté, co SIGEP uzavřel ročník 2007 s novým rekordem návštěvnosti (92.938 – 10% nárůst oproti 2006), přibližuje se ke svému třicátému výročí s cílem vytvořit stále stabilnější a komplexnější obchodní přehlídku, otevíraje se stále širší účasti zahraničních členů oboru, jejichž číslo narůstá každým rokem (v roce 2007 dosáhla zahraniční účast celkového počtu 14.464, což je o 23%více než 2006, celkově ze 123 zemí). Internetový průzkum Rimini Fiera zaměřený na zákazníky SIGEPu 2007 potvrdil úspěch veletrhu, když 85% dotázaných shledává svou návštěvu veletrhu jako vysoce pozitivní. 91% návštěvníků SIGEPu má ve svých společnostech rozhodovací pravomoc a 63% tvoří věrní účastníci různých edicí veletrhu. Zájem projevený v různých sektorech ukazuje rozmach zmrzliny, která postupně předstihuje cukrářský a pekařský sektor. Na veletrhu SIGEP je celé mistrovské cukrářské řemeslo vyzdvihováno ve veškeré jeho tvorbě, kreativitě a obchodních podobách: nástroje a přístroje, přísady, výzdoba a vybavení, dekorace, doplňky, služby, publikace a mediální inzerce. Vedle výstavní plochy o rozloze 90.000 m2, na které se bude v roce 2008 nalézat minimálně šestnáct hal (v porovnání ke čtrnácti v minulé edici), SIGEP tradičně uvádí specializované akce, jejichž účastníky jsou velcí mistři cukrářského umění a jsou tedy skutečnými referenčními body pro přívržence oboru z celého světa. Oblast zasvěcená zmrzlině bude hostit třetí ročník Světového poháru zmrzliny (27. a 28. ledna, v partnerství s CoGel Fipe), s cílem potvrdit Italské umístění na nejvyšším ze stupňů vítězů. V současné době se vybírají týmy, které budou soutěžit, a s největší pravděpodobností se v nadcházejícím ročníku poprvé zúčastní Čína. Soutěž “Příchuť roku”, podporovaná SIGA, byla již potvrzena a bude se soustředit na lískový ořech. Na frontě cukrovinek a sladkostí, oblasti, která ve světě SIGEPu rozhodně expanduje, budou opět iniciativy Cukrářského fóra, koordinovaného Castalimenti, představení pro profesionály oboru, s ochutnávkami excelentních cukrovinek. Bude se také konat šampionát, závody a tradičně bude pozornost věnována učňovským školám na SIGEP GIOVANI – události pro mladistvé. Velké očekávání se obrací k další nové velkolepé události – na Fórum – jež bude zahrnovat vrcholná mezinárodní jména. V pekařském sektoru bude, navzdory rozhodnutí uspořádat jej každé dva roky, SIGEP Bread Cup (Chlebový pohár SIGEPu, koordinovaný Klub Arti&Mestieri) na ročníku 2008 zpět, díky výjimečnému úspěchu mezi návštěvníky minulé edice, při účasti nad 15.000 diváků. Opět se zde utkají pekaři z celého světa. SIGEP také pokračuje se svou podporou (v roli akademického partnera) kurzu pro architekty POLI.design Food Experience Design na Milánské Polytechnice (který začíná v záři 2007). Toto je nová specializace zavedená, aby byla vymýšleny, designovány, vybaveny a dekorovány místa prodeje jídla a nápojů s novátorskými metodami. Pro další informace kontaktujte: Ing.Jan Voda ICS
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |