Reklama
|
Téma "Lámání polevy při krájení"
|
Lámání polevy při krájení
Od: Bronislava
|
30.10.2014 23:11:47.
id: 12791.
|
|
Chtěla bych poprosit o radu zkušené cukráře. Když chci krájet čokoládové řezy, dort, vždy mi to popraská. Jak docílit toho, aby řezy či jiné polévané zákusky byly jako krájené z cukrárny. Čím a jakou technikou se krájejí polévané výrobky v cukrár.provozech. Nebo se používá nějak vylepšená poleva? Předem děkuji.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Lámání polevy při krájení
Od: Jana
|
Vloženo: 02.11.2014 20:32:14.
ID: 12792.
|
|
Dobrý den, já jsem teda amatér, ale osvědčil se mi tento postup: do polevy (čokolády na vaření) přidám 100% tuk a pár lžic oleje, nebude potom tak tvrdá. Před krájením řezů si polevu případně krémové olemování rozpustím horkým nožem. Nůž nahřeju nad plotýnkou (nasucho) a pomalu zabořím do řezu v místě, kde budu krájet. Nechám nůž roztavit jenom krém a polevu, to se pozná, že poleva povolila, opatrně vytáhnu, otřu o ubrousek a postoupím na další řez. Nahřátý nůž mi vydrží tak 2 - 3 řezy, pak nahřívám zase. Tímto možná zdlouhavým způsobem si naznačím všechny řezy, vypnu plotýnku a ostrým nožem v roztavených stopách dokrojím. Už nenahřívám, poleva nepraskne, protože je rozkrojená tavením. Nůž po každém řezu otírám, aby na polevě nebyly drobky. A samozřejmě řezy musí být pořádně ztuhlé. Ať se daří!!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Lámání polevy při krájení
Od: jarka
|
Vloženo: 30.11.2014 16:04:37.
ID: 12829.
|
|
Dobrý den, zásadně do polevy se nepřidává tuk, přidejte smetanu na vaření a je po problému, Když nemáte smetanu, stačí mléko, říkám to z vlastní zkušenosti po x letech pečení, podívejte se na stránky domacidorty.com. Všechna poleva je takto dělaná, používám belgickou, je krásně hladká a je měkká, krásně se krájí. Přeji mnoho úspěchů.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Lámání polevy při krájení
Od: Čáslava
|
Vloženo: 09.06.2019 7:42:08.
ID: 14076.
|
|
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Lámání polevy při krájení
Od: Huska
|
Vloženo: 07.12.2014 9:23:01.
ID: 12841.
|
|
Na krájení čokolády stačí- třeba v rychlovarné konvici uvařit vodu, nalít do odměrky, v té vodě nahřát nůž a krájet (samozřejmě trochu oklepat vodu před krájením). Při samotném krájení na čokoládu netlačit, ale rozpouštět. Jakmile se dostanete zkrz ní můžete klasicky dokrojit. Používají se vroubkaté nože.
odpovědět
|
| | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|