Reklama
|
Téma "Snehove pusinky"
|
Snehove pusinky
Od: Dusan
|
20.07.2016 11:53:59.
id: 13408.
|
|
Dobrý deň, chcel by som sa opýtať ohľadom sušenia snehových pusiniek. Akú teplotu, čas a spôsob treba zvoliť? Môj základný recept je 70g cukru kryštál na 1 bielok. Cukor pridávam 1/2 hm. kryštál a potom 1/2 z hm. cukrový rozvar. Šľahám pri izbovej teplote v sklenej mise, všetko je odmastené octom. Suším teplovzdušne cca 2 hodiny pri teplote 100 stupňov. Problém je v tom, že pusinky sú buď na povrchu lepkavé, alebo pri konzumácií vzniká húževnatý zvyšok v ústach. Za rady ďakujem.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Snehove pusinky
Od: Jana
|
Vloženo: 08.09.2016 12:25:07.
ID: 13429.
|
|
Nevím, jestli to ještě potřebujete vědět, ale občas mi zůstane trochu sněhu do trubiček, a z něj dělám pusinky. Ten poměr mám stejný - cukru je dvojnásobek váhy bílku. Jenže do pusinek potom přidávám ještě trochu moučkového cukru, zrovna tak se to přidává do těsta na laskonky, které je v podstatě totéž (+ ořechy). Na půl kila bílků se dává kromě kila krystalu i 40 dkg mletého cukru, tedy o něco méně než bílků. Já to dělám od oka, ale pusinky jsou po vychladnutí suché vně i uvnitř. Peču je asi na 120 asi půl hodiny, déle určitě ne. Myslím, že váš problém by mohl vyřešit ten mletý cukr.
odpovědět
|
|
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|