Reklama
|
Téma "POTREBY PRO CUKRARE"
|
POTREBY PRO CUKRARE
Od: Edita
|
20.07.2004 23:43:06.
id: 23.
|
|
Prosim, zna nekdo kontakt, kde bych mohla sehat nektere cukrarske potreby? Na internetu jsou sice nabizene, ale ve velkem mnozstvi [15 kg]. Jedna se o sojovy pudr [1 kg], kremovy prasek vanilkovy [3 kg], citropasta [1 kg], fondanova hmota [3 kg]. Za kazdou informaci predem moc dekuji. Edita
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od: Radim Rezac
|
Vloženo: 16.08.2004 9:37:47.
ID: 37.
|
|
Vsechny pomucky muzete nakoupit u firmy Fiala, zde je odkaz: http://www.ingfiala.cz/str4.htm
odpovědět
|
|
Nadpis: Fondant
Od: Tomas Sedlacek
|
Vloženo: 02.09.2004 5:19:11.
ID: 63.
|
|
Zde je slibeny recept na Fondant urceny k potahovani dortu:
1 balicek zelatiny-1 pol. lzice 1 polevkova lzice oleje 2 polevkove lzice ztuzeneho tuku 1 kilogram mouckoveho cukru /1 dcl fruktozovy sirup/
zelatinu rozpustte v 1 dcl vody. V mise nebo mixeru smichejte vsechny ingredience, pridejte zelatinu a zpracujte na hladkou hmotu. Pokud nemate zmineny sirup, pridejte ztuzeny tuk. Uchovavejte pod folii v chladnicce, pracovni plochu a valecek posypejte skobovou mouckou, jinak se bude lepit a lepit. Na dort doporucuji tloustku platu cca. 3-5 mm silnou, tenci se trha. Pri nanaseni na dort navinte rozvaleny plat na valecek a preneste na korpus.
Tomas Sedlacek
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Fondant
Od: MamkaDort
|
Vloženo: 24.05.2007 23:20:56.
ID: 2113.
|
|
TomeiI já Vám moc dekuji za recept a návod na Fondant budu péci na svatbu a hned si ho vyzkousím na svatebním dortu doufám, ze se mi to povede jinak pouzívám marcipán ze suseného mléka je dobrý ale chci zkusit i neco jiného. Jeste jednou dík
odpovědět
|
|
Nadpis: Cukrářské suroviny
Od: S.N.
|
Vloženo: 19.10.2004 19:24:22.
ID: 115.
|
|
Měla bych dotaz na podobné téma. Existuje v Praze nějaký speciální cukrářský obchod, kde by se daly koupit méně běžné suroviny, nesehnatelné v normálních potravinách? (amonium, bílá čokoláda na vaření apod.)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukrářské suroviny
Od: Dragona
|
Vloženo: 20.10.2004 8:53:42.
ID: 116.
|
|
Mno já tyto suroviny sehnala u Fiali.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Cukrářské suroviny
Od: kulišek
|
Vloženo: 06.02.2013 20:42:06.
ID: 9932.
|
|
Dobrý den, spoustu surovin a pomůcek najdete u firmy Fiala Praha. Je to specializovaná prodejna pro cukráře a gastronomii. Mají nejširší sortiment v ČR a vše si tam můžete prohlédnout. Prodejna je na Zličíně u metra. Od metra na pravou stranu je to vysoká šedivá budova. Tak hodně štěstí M
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od:
|
Vloženo: 31.10.2004 17:58:03.
ID: 120.
|
|
Prosím kdo mi poradí recept na krémy na likérové špičky? je to na výrobu v domácím prostředí
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od: jerabkova28
|
Vloženo: 28.10.2005 16:52:47.
ID: 506.
|
|
250ml vody25dkg cukru 8 dkg kakaa 6dkg hl sojove mouky uvařit kaši do tepleho 50 dkg cukrarske polevy(čokoladova čočka( nakonec vyšlehat s 50dkg stolního margarinu do pěny na krém 10dkg mixaru 5dkg fondanu rumove aroma
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od: Dana
|
Vloženo: 04.11.2004 14:27:31.
ID: 127.
|
|
Prajem Vám krásny deň. Som zo Slovenska, z Piešťan, sledujem Vašu Vebovú stránku, som cukrárka - amatérka a preto Vás prosím o radu, kde zoženiem na Slovensku pomôcky pre cukrárov, napr. dierkovanú podložku na pečenie farebného cesta a poprípade aj suroviny v menšom množstve. Je mi ľúto, že podobné stránky sú na Slovensku neni. Ďakujem Vám za radu. Dana
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od: eva.jasna
|
Vloženo: 27.05.2007 15:23:14.
ID: 2120.
|
|
Pozdravujem zo slovenska z Lučenca a mám takýto dotaz na Vás . kde by som mohla objednať špic na vyťahovanie zákuskov čokoládové špice plnené likérom . Ďakujem za radu . Eva
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od: Miriamm
|
Vloženo: 27.05.2007 17:50:46.
ID: 2122.
|
|
ahoj,na slovensku,nevim,kde bys mohla trubicku na spicky sehnat,ale u nas se da sehnat skoro vsude,kdyztak si ji zkus objednat od firmy Fiala,tam ji maji na 100%.zatim...ahoj
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od: jasna.eva
|
Vloženo: 28.05.2007 20:37:11.
ID: 2128.
|
|
Ja nehľadámtrubičky na špice, ale nástavec na sáčok, ktorým sa vyťahuje čok.krém a do vnútra ide vaječný likér U nás ten zakusok poznáme ako čokoládové špice.Pozdravuje Vás Eva
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od: jana
|
Vloženo: 31.08.2005 20:25:37.
ID: 413.
|
|
Ahoj lidičky.Prosím poradí mi někdo,kde sehnat formu na kávová zrna? Fa Fiala Praha jí nemá.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od: Daduska
|
Vloženo: 05.11.2006 13:52:39.
ID: 1396.
|
|
Mozno je to pre vas uz bezpredmetne,ale ja som si formu na zrna vyrobila z modelitu.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od: Dorotka
|
Vloženo: 12.09.2005 17:30:00.
ID: 438.
|
|
Nevíte prosím vás jak bych potáhla pěkně dort marcipánem vždycky tam mám škarede spoje nebo mi začne praskat. Dík moc za pomoc
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od: Zuza
|
Vloženo: 06.12.2005 18:10:16.
ID: 570.
|
|
Musíš marcipán rozválet,přenést na dort a uhlazovat z lehka od zhora až k samému konci,ze všech stran.Postupně.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od: Jana
|
Vloženo: 16.09.2005 22:20:02.
ID: 443.
|
|
Chtela bych se zeptat, co je nejlepsi na potahovani dortu.Pouzivala jsem mandlovou hmotu,ale ta hned druhy den tece. Dekuji
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od: romča
|
Vloženo: 11.10.2005 20:45:53.
ID: 484.
|
|
Muže mi někdo poradit? Scháním vanilkoví extrakt.! Ne esence!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od: dortule
|
Vloženo: 15.08.2006 22:35:05.
ID: 1149.
|
|
Ahoj všichni,mám velkou prosbu.Dělám růže z fondánové hmoty,celkem se daří,ale stejně by to chtělo vylepšit.Může někdo poradit jak tu hmotu více ztužit ,ale zároveň docílit toho aby držela tvar,dala se z ní udělat tenoučká vrstva a nepraskala.Zatím to tužím cukrem.Předem děkuji.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od: akjedorac
|
Vloženo: 18.03.2010 8:46:17.
ID: 7373.
|
|
Pokud chces,aby ti fondan drzel formu a rychleji ztuhnul muzes k nemu primichat gum-paste a nebo Tylose.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od: Ala
|
Vloženo: 13.11.2010 20:35:46.
ID: 7791.
|
|
Ahojte. prosim kto mi odpovie co je to Tylose. Dakujem
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od: Ala
|
Vloženo: 31.01.2007 12:09:20.
ID: 1644.
|
|
Ahoj cukrárky ,rada by som Vás požiadala o recept na grilážové trubičky.Ďakujem.Ala
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od: Hana
|
Vloženo: 08.03.2007 16:33:28.
ID: 1752.
|
|
Kde bych mohla sehnat speciální špičku na výrobu likérových špiček. poraďte prosím.děkuji
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od: janavelim
|
Vloženo: 15.02.2008 21:31:43.
ID: 4063.
|
|
mně ji udělal klempíř ahoj
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od: Dáška
|
Vloženo: 19.06.2009 15:02:12.
ID: 6566.
|
|
a to by mi byl schopný udělat jakýkoliv klempíř? a nebo máte nějqakého známého? já bych totiž chtěla nástavec na likérové špice , ale maxi , někdy jsou v cukrárnách a jsou větší než klasické.
odpovědět
|
|
Nadpis: ucitel na zauceni cukrariny
Od: zuzicka
|
Vloženo: 12.04.2007 0:03:12.
ID: 1919.
|
|
Dobry den, je nekdo ochotny zaucit cukrarske umeni nadsenou amaterku jako jsem ja. Rada bych stravila cas po boku zkuseneho cukrare, ktery je ochotny sdilet zkusenosti z remesla. Zaplatim!
dekuji predem za Vase odpovedi s pozdravem Zuzana
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: učitel na zaučení
Od: janinaMK
|
Vloženo: 08.05.2007 20:06:03.
ID: 2035.
|
|
Dobrý den, jsem samouk na výrobu dortů a ráda bych se přiučila. pomůže mi někdo? díky Jana
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od: Petulka
|
Vloženo: 23.05.2007 13:35:33.
ID: 2106.
|
|
Dobry den, kdo mi poradi, zasveti me do cukrarskeho umeni? Moc me bavi atypicke dorty, ale nemam moc zkusenosti, jsem samouk a neznam moc vyrobni figle.Jsem z Krkonos a rada bych i stravila nejaky cas po boku zkuseneho cukrare. Jaky piskot treba delat u patrovych dortu? Delala jsem velky dum (mel asi 8kg - 2 patra) a pronasel se mi.Dort byl piskotovy,ruzne druhy kremu.Prosim o rady,chci se zdokonalit.Predem moc dekuji
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od: haslerka
|
Vloženo: 31.05.2007 20:20:33.
ID: 2148.
|
|
Ahojte.som z Pezinka zo Slovenska.Neviem vôbec zohnať recept na Slovan rezy alebo Slovan kocka. Ak niekto vie prosím napíšte.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od: zora
|
Vloženo: 26.08.2007 22:39:19.
ID: 2824.
|
|
Slovan rez Piškotove cesto:4vajcia,20dkg ml.cukru,20dkg poloh.muky,10 lyžic studenej vody,1/2 prašku do pečiva,kakao,olej. Upečieme cesto,vychladnute potrieme jahod.džemom. Do11/2 L vody dame napučat 60dkg želatiny,potom pridame 60dkg kryš.cukru a uvedieme do varu,odstavime a rozdelime na polovice.Do jednej dame 15dkg oriešky a do druhej 8dkg kakaa,dame schladit,najprv orieškovu.Ked začne huspeninovat vyšĺahame 2 šlahačky a spolu zmiešame.Rozotrieme na piš.cesto a dame schladit.Do druhej kakaovej hmoty tiež ušlahame 2 šlahačky,zmiešame a vylejeme na orieškove. Nakoniec ušľah.2 šľahač. a natrieme na vrch,dame odležat do chladničky.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od: haslerka
|
Vloženo: 16.09.2007 12:03:50.
ID: 3010.
|
|
Ďakujem veľmi pekne za recept. Určite ho vyskúšam.Dík.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od: paja
|
Vloženo: 25.09.2007 21:47:01.
ID: 3076.
|
|
existuje něco jako termo nuž na krájení čokoládové polevy?Dává se to do zásuvky.Díky za odpověď
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od: Dont
|
Vloženo: 06.02.2008 4:15:06.
ID: 3995.
|
|
Firma Fiala Praha s.r.o. viz. banner s kontakty(nalevo)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od:
|
Vloženo: 17.02.2008 11:27:29.
ID: 4081.
|
|
Ahojte prosim ako sa vyraba korpus na tortu
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od: Lilina
|
Vloženo: 17.02.2008 19:22:36.
ID: 4086.
|
|
Rok jsem pekla v cukrarně tyto korpusy...5 vajec, 20dkg cukr krupice,20dkg hl.mouka,5lžic vody.Bílky a2/3cukru-sníh.Žloutky,voda a1/3cukru -hustá pěna.Sníh a žloutková pěna spojit a lehce zamíchat mouku.Později jsme začaly péct z RP.Napište jak se korpus podařil.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od: Lucie
|
Vloženo: 18.12.2008 15:41:03.
ID: 5601.
|
|
Dobrý den chtěla bych se zeptat.Čím můžu nahradit citopastu??Děkuji...
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od: Pepa
|
Vloženo: 13.02.2009 10:36:49.
ID: 5839.
|
|
lze ji nahradit citronovou kurou ( citron ale poradne omyt je strikan pesticidy)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od: Evikule
|
Vloženo: 13.10.2009 14:30:33.
ID: 6951.
|
|
ahoj na fondán potřebuješ půl kila cukru krupice, 5 dkg škrobového sirupu a 20dkg vody.....Cukr s vodou svaříš na teplotu 109°C a přidáš škrobový sirup.Během varu sbírej nečistoty a omývej stěny.Dovař na teplotu 116°C.Nalej na čistý navlhčený plech a nech schládnout až se vytvoří na povrchu povlak.Po vychladnutí hmoty, pomocí cukrářské karty tabulíruj (tj. pomocí karty promícháváš tu hmotu,tím tam vháníž vzduch a pomocí vzduchu hmota zbělá a ztuhne), bude vláčný fondán. S pozdravem Eva.Jsem vyučena cukrářkou a recept je ze škole, tak snad pomohl. :-)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od: denisa
|
Vloženo: 24.10.2009 8:33:43.
ID: 6974.
|
|
Dobry den, je nekdo ochotny zaucit cukrarske umeni nadsenou amaterku jako jsem ja. Rada bych stravila cas po boku zkuseneho cukrare, ktery je ochotny sdilet zkusenosti z remesla. Zaplatim!
dekuji predem za Vase odpovedi s pozdravem Zuzana
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od: Ala
|
Vloženo: 13.11.2010 20:37:25.
ID: 7792.
|
|
prosim co je to tylose.Dakujem
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od:
|
Vloženo: 21.11.2010 16:20:50.
ID: 7802.
|
|
Prosím o sdělení, kde koupím koňakovou špičku 12/14
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: POTREBY PRO CUKRARE
Od: Lucka
|
Vloženo: 24.01.2012 20:13:40.
ID: 8404.
|
|
Čím můžu v potahovací hmotě nahradit škrobový sirup?
odpovědět
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|