Cukrář.cz

Reklama



Téma "minizákusky"


minizákusky
Od: majda

25.01.2009 15:01:38.
id: 5693.


přeji hezký den ráda bych se zeptala jestli byste mi nemohli poradit nějaké minizuákusky , jaké se tak asi dělají , a jestli nevíte i nějaqké nóbl zákusky . díky moc a omlouvám se za to že sem otravovala

odpovědět

Nadpis: Re: minizákusky
Od: Johny

Vloženo: 25.01.2009 21:30:22.
ID: 5694.


Tak minizákusků je velká paleta druhů, záleží na tom, kdo co preferuje. Pokud preferujete "klasiku" jsou zde indiánky, likérové špičky, mini rolády, mini štafetky, venečky, větrníčky, laskonky, ovocné košíčky, linecké oválky, linecké koláčky, kremrolky ...
Pokud máte radši něco lehčího, je velká paleta druhů ovocných mousse (pěn) nebo čokoládových mousse (z tmavé čokolády, z mléčné čokolády, capuccino, karamel, pomeranč ...)
Co se týče nóbl zákusků, je to i věcí nejenom náplně ale také dozdobení, takže i z klasického druhu minidezertu můžete dozdobením dosáhnout onen "nóbl zákusek". To už je pouze na vašich možnostech a fantazii. Domnívám se, že internet poskytuje nepřeberné množství inspirace.

Jinak příště se nemusíte omlouvat, protože nikoho neotravujete, buď někdo reagovat chce, nebo si vᚠpříspěvek pouze přečte a jde dál.

Mnoho zdaru při sladké tvoření!

odpovědět

Nadpis: Re: minizákusky
Od: D1065

Vloženo: 26.01.2009 9:53:34.
ID: 5696.


Tobě přeji taky pěkné dny, mohla by jsi napsat co jsi už sama vyrobila, abych věděla jaké mᚠcukrářské znalosti abych nepsala návody a recepty a ty nevěděla co s tím. A nóbl zákusky dělají jen profi cukráři což si myslím, že nejsi. Tak se ozvi D

odpovědět

Nadpis: Re: minizákusky
Od: jana

Vloženo: 31.01.2009 12:42:53.
ID: 5737.


blbost,že nóbl zákusky dělají jen profi cukráři,je to tak jak píše Johny

odpovědět

    Nadpis: Re: mini zákusky
Od: Johny

Vloženo: 31.01.2009 22:51:09.
ID: 5748.


Záměrně svůj příspěvek píšu sem, ne na vᚠemail, aby si je mohli přečíst i ostatní.

Zde je několi osvědčených receptur, ale množství je pro použití v cukrářském provozu, proto bude třeba si je přepočítat na menší množství -


Sachr pláty -

0,860 kg mouka, 0,460 kg olej, 1,300 kg bílky, 0,720 kg žloutky, 1,320 cukr krupice kg, 0,260 kg kakaový prášek

- mouku si smícháme s kakaovým práškem a společně tyto suroviny prosejeme (kvůli provzdušnění a odstranění případných nečistot)

- žloutky šleháme s 1/3 cukru do zhoustnutí a zesvětlení, na konci šlehání za pomalého chodu šlehače zamícháme olej, poté už nešleháme

- bílky vyšleháme se zbylými 2/3 cukru do pevného bílkového sněhu (pozor, nesmíte přešlehat!)

- částí bílkového sněhu zlehčíme žloutkovou pěnu a poté ji vmícháme do bílků + postupně zasypeme prosátou mouku s kakaovým práškem a opatrně vmícháme

- rozetřeme na plechy vyložené pergamenovým papírem a upečeme (cca při 220°C)



Bezé pláty -

0,700 kg mouka hladká, 2,600 kg bílky, 0,700 kg podzemnice - mletá (buráky), 1,700 kg cukr krupice

- bílky vyšleháme s cukrem na pevný bílkový sníh a opatrně zamícháme prosátou mouku s mletou podzemnicí

- rozetřeme na plechy vyložené pergamenovým papírem a před pečením slabě posypeme moučkovým cukrem (cukr nám při pečení vytvoří kůrku a plát zůstane vláčný)

- opět pečeme cca při 220°C



Piškotové (kakaové) pláty -

0,400 kg cukr krupice, 0,370 kg mouka, 0,630 kg vejce, 0,050 kg kakao, 0,050 kg voda

- vejce s cukrem šleháme do zhoustnutí a ke konci šlehání přidáme vodu, došleháme

- ručně zamícháme prosátou mouku (mouku s kakaovým práškem)

- rozetřeme na plechy vyložené pergamenovým papírem (pečící papír) a upečeme cca při 220°C



- všechny tyto receptury jsou na pláty, ze kterých lze stáčet rolády i připravovat řezy

- domnívám se, že většina receptů, které mají laičtí cukráři doma jsou také vhodné pro stáčení rolád, i za studena, ale problém je v tom, že je při pečení většina lidí vysuší, proto již poté nejdou stočit

- roládové pláty proto doporučuji péct zhruba při teplotě kolem 220°C, že je plát upečený poznáme tak, že pokud na něj sáhneme a prstem malinko zatlačíme, měl by se nám plát "vracet", pokud nám pod prstem zůstane důlek, plát ještě chvíli necháme péct - chce to malinko cvik

- pláty po upečení sundáme z plechů, na kterých byly pečeny, aby nedocházelo ke zbytečnému vysoušení působením sálajícího tepla

odpovědět

Nadpis: Re: minizákusky
Od: Lenca

Vloženo: 19.02.2009 17:23:45.
ID: 5866.


Nechci byt za blbce :-) ale mam dotaz. Jsem total amater. Chtela jsem zkusit tu beze roladu, ale vůbec netusim jak to rozpocitat na jeden plech. Poradite mi. Zni to fakt desive 2,6 Kg bílků,.... :-) diky

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
    Nadpis: Re: minizákusky
Od: Johny

Vloženo: 20.02.2009 16:31:23.
ID: 5873.


Přiznávám, že s pečením v domácích podmínkách to u mě není moc valné, za těch pár let co bydlím mimo domov, jsem neměl moc štěstí na bydlení s kuchyní.

Zkuste tuto normu -

mouka hladká 60 g, bílky 210 g, cukr krupice 140 g, ořechy 60 g

odpovědět

Nadpis: Re: minizákusky
Od: Hav

Vloženo: 20.02.2009 11:48:26.
ID: 5869.


Asi bych vyšla z toho, že rolády na jeden plech se běžně pečou z 5 vajec, proto bych počítala na jeden plech 5 až 6 bílků. Jeden bílek váží cca 3 dkg.

odpovědět

    Nadpis: Re: minizĂĄkusky
Od: sHURxZVjAkghurgRDcV

Vloženo: 14.09.2012 22:35:21.
ID: 9529.


Ešte jednoduchšed reecpt je takfd že vezmeme salko a zmiešame ho s 400 až 450 gramami strfahane9ho kokosu. To je všetko. Zmesou naplnedme formičky, najlepšie take9 tie gumove9, v ktorfdch zmes jednoducho upečieme a potom z nich vyklopedme. Pečieme asi 15 minfat v predhriatej rfare na približne 200 stupňoch. Jednoduche9, že?

odpovědět

Nadpis: Re: minizákusky
Od: bezé rozpočet

Vloženo: 20.02.2009 16:45:39.
ID: 5874.


mouka bílky buráky cukr krupice
1 bílek 8 g 30 g 8 g 19,61 g
4 bílky 32 g 120 g 32 g 78 g
5 bílků 40 g 150 g 40 g 98 g
6 bílků 48 g 180 g 48 g 118 g
7 bílků 56 g 210 g 56 g 137 g


odpovědět

Nadpis: Re: minizákusky
Od: lenca

Vloženo: 20.02.2009 17:37:37.
ID: 5876.


Pane Johnny,
díky za prepocteni. Ja z toho byla uplne tumpachova:-))
Vyzkousim nejdrive vas pomer, i kdyz Hav radi bilků min.
Jo a nevim, kdo poslal ten beze rozpocet, ale až si priradim suroviny urcite ho dost vyuziji :-)


odpovědět

    Nadpis: Re: minizákusky
Od: Johny

Vloženo: 23.02.2009 20:24:10.
ID: 5890.


Tak nejprve, jestli mohu poprosit, tak stačí Johny, bez toho pane :-).
Omlouvám se za to, že Vám nepředkládám přepočty pro domácí pečení, ale jak jsem již psal, moc podmínek pro domácí pečení nemám, a musím přiznat, že v malé kuchyni je pro mě tvořit za trest. Mám rád prostor, kde si člověk může věci rozložit. Ikdyž přiznávám, že jsem si vyzkoušel, že kvalitní cukrařina jde připravovat i s ručním šlehačem a na jednom vále.
Dejte prosím pak vědět, jak se povedlo a jestli tedy pro domácí pečení, menší poměr.

Přeji mnoho sladkých úspěchů!

Johny

odpovědět

Nadpis: Re: minizákusky
Od: Jarek

Vloženo: 08.04.2009 10:08:36.
ID: 6236.


prosím váas co se dělá ze Sachr plátů ? nikdy sem o nich neslyšel až ted a vůbec nevím co bych z nich upekl , poradte mi prosím , díky .

odpovědět

    Nadpis: Re: minizákusky
Od: Lucka

Vloženo: 08.04.2009 18:52:32.
ID: 6242.


Zdravím, ze sachr plátů se dělají mocca řezy, tři pláty se slepí kávovým krémem, pak se jednotlivé pásy potahují fondánovou polevou obarvenou kulérem a zdobí se čokol. nápisem mocca, nebo jinou vhodnou ozdobou. pokud se hmota upeče v ráfku, dvakrát dort prokrojíme a slepíme meruňkovou marmeládou, polijeme čokol.polevou, nakrájíme na díly a zdobíme šlehačkou, máme dobrý zákusek ke kávě. Ale při cestě do Vídně zkuste ochutnat original :-)

odpovědět

    Nadpis: Re: minizákusky
Od: Johny

Vloženo: 08.04.2009 23:08:24.
ID: 6251.


Jarku použití Sachr plátů je omezeno pouze vaší fantazií nebo dostupností surovin. Lze připravit různé druhy rolád, ovocných, čokoládových, kubánských ... široké spektrum řezů - od mocca řezů, belgických řezů, pistáciových řezů, přes různé ořechové řezy .... je to opravdu pouze na vaší fantazii a chuti.

S pozdravem Johny

odpovědět

Nadpis: citrony na dort
Od: Dita

Vloženo: 19.04.2009 0:26:55.
ID: 6304.


Zdravim, muzete mi prosim poradit. Budu pect kamosce citronovy dort potazeny marcipanem nebo fondanovou hmotou (jeste nevim, co je vhodnejsi) a kamoska chce navrch za kazdou cenu platky citronu nebo limetky. Bojim se, aby se mi marcipan nepromacel, neznate nejaky figl, jak to udelat? diky di

odpovědět

Nadpis: Re: minizákusky
Od: Lenca

Vloženo: 26.04.2009 19:06:24.
ID: 6352.


Jonny,
zkousela jsem beze podle vaseho návodu. Chutove bylo moc dobré, ale potřebovala bych poradu. Dala jsem dvě slehačky a dva stužovače - i presto byla šlehačka řidcí. A jestě jeden problémek - nevím proc, ale roláda - korpus ač vynikající byla jakoby mokrá. Nevíte proc? Díky

odpovědět

    Nadpis: Re: minizákusky
Od: Johny

Vloženo: 26.04.2009 22:34:01.
ID: 6353.


Zdravím Lenču,

co se týče šlehačky, je to u nás bída. Sehnat kvalitní alespoň 33% šlehačku je zázrak. Když překládám receptury z Aj, jsou zde používány i mnohem tučnější druhy smetany, ale o tom si zatím můžeme nechat zdát. Jednou z možností je ztužit šlehačku želatinou. Moudrá kniha píše - na 1 litr šlehačky použijte 10 g želatiny a 60 ml vody. A co je psáno, to je dáno :-)

Nevím jak myslíte, že byl korpus mokrý. Pokud byl korpus mokrý nebo mazlavý, není dopečený. Pak by mohl být mokrý na povrchu a to tehdy, pokud navlhla kůrka sypaná moučkovým cukrem. Zkuste mi případně malinko blíže popsat, jak myslíte že byl vlhký. Je pravdou, že někteří cukráři bezé pláty před pečením nesypou moučkovým cukrem, aby jim poté kůrka korpusu nevlhla, ale já jsem s tím problémy nikdy neměl, takže já je sypu.

A se daří sladké dílo, Johny.

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.