Reklama
|
Téma "minizákusky"
|
minizákusky
Od: majda
|
25.01.2009 15:01:38.
id: 5693.
|
|
přeji hezký den ráda bych se zeptala jestli byste mi nemohli poradit nějaké minizuákusky , jaké se tak asi dělají , a jestli nevíte i nějaqké nóbl zákusky . díky moc a omlouvám se za to e sem otravovala
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: minizákusky
Od: Johny
|
Vloeno: 25.01.2009 21:30:22.
ID: 5694.
|
|
Tak minizákusků je velká paleta druhů, záleí na tom, kdo co preferuje. Pokud preferujete "klasiku" jsou zde indiánky, likérové pičky, mini rolády, mini tafetky, venečky, větrníčky, laskonky, ovocné koíčky, linecké oválky, linecké koláčky, kremrolky ... Pokud máte radi něco lehčího, je velká paleta druhů ovocných mousse (pěn) nebo čokoládových mousse (z tmavé čokolády, z mléčné čokolády, capuccino, karamel, pomeranč ...) Co se týče nóbl zákusků, je to i věcí nejenom náplně ale také dozdobení, take i z klasického druhu minidezertu můete dozdobením dosáhnout onen "nóbl zákusek". To u je pouze na vaich monostech a fantazii. Domnívám se, e internet poskytuje nepřeberné mnoství inspirace.
Jinak přítě se nemusíte omlouvat, protoe nikoho neotravujete, buď někdo reagovat chce, nebo si vá příspěvek pouze přečte a jde dál.
Mnoho zdaru při sladké tvoření!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: minizákusky
Od: D1065
|
Vloeno: 26.01.2009 9:53:34.
ID: 5696.
|
|
Tobě přeji taky pěkné dny, mohla by jsi napsat co jsi u sama vyrobila, abych věděla jaké má cukrářské znalosti abych nepsala návody a recepty a ty nevěděla co s tím. A nóbl zákusky dělají jen profi cukráři co si myslím, e nejsi. Tak se ozvi D
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: minizákusky
Od: jana
|
Vloeno: 31.01.2009 12:42:53.
ID: 5737.
|
|
blbost,e nóbl zákusky dělají jen profi cukráři,je to tak jak píe Johny
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: mini zákusky
Od: Johny
|
Vloeno: 31.01.2009 22:51:09.
ID: 5748.
|
|
Záměrně svůj příspěvek píu sem, ne na vá email, aby si je mohli přečíst i ostatní.
Zde je několi osvědčených receptur, ale mnoství je pro pouití v cukrářském provozu, proto bude třeba si je přepočítat na mení mnoství -
Sachr pláty -
0,860 kg mouka, 0,460 kg olej, 1,300 kg bílky, 0,720 kg loutky, 1,320 cukr krupice kg, 0,260 kg kakaový práek
- mouku si smícháme s kakaovým prákem a společně tyto suroviny prosejeme (kvůli provzdunění a odstranění případných nečistot)
- loutky leháme s 1/3 cukru do zhoustnutí a zesvětlení, na konci lehání za pomalého chodu lehače zamícháme olej, poté u neleháme
- bílky vyleháme se zbylými 2/3 cukru do pevného bílkového sněhu (pozor, nesmíte přelehat!)
- částí bílkového sněhu zlehčíme loutkovou pěnu a poté ji vmícháme do bílků + postupně zasypeme prosátou mouku s kakaovým prákem a opatrně vmícháme
- rozetřeme na plechy vyloené pergamenovým papírem a upečeme (cca při 220°C)
Bezé pláty -
0,700 kg mouka hladká, 2,600 kg bílky, 0,700 kg podzemnice - mletá (buráky), 1,700 kg cukr krupice
- bílky vyleháme s cukrem na pevný bílkový sníh a opatrně zamícháme prosátou mouku s mletou podzemnicí
- rozetřeme na plechy vyloené pergamenovým papírem a před pečením slabě posypeme moučkovým cukrem (cukr nám při pečení vytvoří kůrku a plát zůstane vláčný)
- opět pečeme cca při 220°C
Pikotové (kakaové) pláty -
0,400 kg cukr krupice, 0,370 kg mouka, 0,630 kg vejce, 0,050 kg kakao, 0,050 kg voda
- vejce s cukrem leháme do zhoustnutí a ke konci lehání přidáme vodu, doleháme
- ručně zamícháme prosátou mouku (mouku s kakaovým prákem)
- rozetřeme na plechy vyloené pergamenovým papírem (pečící papír) a upečeme cca při 220°C
- vechny tyto receptury jsou na pláty, ze kterých lze stáčet rolády i připravovat řezy
- domnívám se, e větina receptů, které mají laičtí cukráři doma jsou také vhodné pro stáčení rolád, i za studena, ale problém je v tom, e je při pečení větina lidí vysuí, proto ji poté nejdou stočit
- roládové pláty proto doporučuji péct zhruba při teplotě kolem 220°C, e je plát upečený poznáme tak, e pokud na něj sáhneme a prstem malinko zatlačíme, měl by se nám plát "vracet", pokud nám pod prstem zůstane důlek, plát jetě chvíli necháme péct - chce to malinko cvik
- pláty po upečení sundáme z plechů, na kterých byly pečeny, aby nedocházelo ke zbytečnému vysouení působením sálajícího tepla
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: minizákusky
Od: Lenca
|
Vloeno: 19.02.2009 17:23:45.
ID: 5866.
|
|
Nechci byt za blbce :-) ale mam dotaz. Jsem total amater. Chtela jsem zkusit tu beze roladu, ale vůbec netusim jak to rozpocitat na jeden plech. Poradite mi. Zni to fakt desive 2,6 Kg bílků,.... :-) diky
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: minizákusky
Od: Johny
|
Vloeno: 20.02.2009 16:31:23.
ID: 5873.
|
|
Přiznávám, e s pečením v domácích podmínkách to u mě není moc valné, za těch pár let co bydlím mimo domov, jsem neměl moc těstí na bydlení s kuchyní.
Zkuste tuto normu -
mouka hladká 60 g, bílky 210 g, cukr krupice 140 g, ořechy 60 g
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: minizákusky
Od: Hav
|
Vloeno: 20.02.2009 11:48:26.
ID: 5869.
|
|
Asi bych vyla z toho, e rolády na jeden plech se běně pečou z 5 vajec, proto bych počítala na jeden plech 5 a 6 bílků. Jeden bílek váí cca 3 dkg.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: minizĂĄkusky
Od: sHURxZVjAkghurgRDcV
|
Vloeno: 14.09.2012 22:35:21.
ID: 9529.
|
|
EĹĄte jednoduchĹĄed reecpt je takfd Ĺže vezmeme salko a zmieĹĄame ho s 400 aĹž 450 gramami strfahane9ho kokosu. To je vĹĄetko. Zmesou naplnedme formiÄky, najlepĹĄie take9 tie gumove9, v ktorfdch zmes jednoducho upeÄieme a potom z nich vyklopedme. PeÄieme asi 15 minfat v predhriatej rfare na pribliĹžne 200 stupĹoch. Jednoduche9, Ĺže?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: minizákusky
Od: bezé rozpočet
|
Vloeno: 20.02.2009 16:45:39.
ID: 5874.
|
|
mouka bílky buráky cukr krupice 1 bílek 8 g 30 g 8 g 19,61 g 4 bílky 32 g 120 g 32 g 78 g 5 bílků 40 g 150 g 40 g 98 g 6 bílků 48 g 180 g 48 g 118 g 7 bílků 56 g 210 g 56 g 137 g
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: minizákusky
Od: lenca
|
Vloeno: 20.02.2009 17:37:37.
ID: 5876.
|
|
Pane Johnny, díky za prepocteni. Ja z toho byla uplne tumpachova:-)) Vyzkousim nejdrive vas pomer, i kdyz Hav radi bilků min. Jo a nevim, kdo poslal ten beze rozpocet, ale a si priradim suroviny urcite ho dost vyuziji :-)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: minizákusky
Od: Johny
|
Vloeno: 23.02.2009 20:24:10.
ID: 5890.
|
|
Tak nejprve, jestli mohu poprosit, tak stačí Johny, bez toho pane :-). Omlouvám se za to, e Vám nepředkládám přepočty pro domácí pečení, ale jak jsem ji psal, moc podmínek pro domácí pečení nemám, a musím přiznat, e v malé kuchyni je pro mě tvořit za trest. Mám rád prostor, kde si člověk můe věci rozloit. Ikdy přiznávám, e jsem si vyzkouel, e kvalitní cukrařina jde připravovat i s ručním lehačem a na jednom vále. Dejte prosím pak vědět, jak se povedlo a jestli tedy pro domácí pečení, mení poměr.
Přeji mnoho sladkých úspěchů!
Johny
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: minizákusky
Od: Jarek
|
Vloeno: 08.04.2009 10:08:36.
ID: 6236.
|
|
prosím váas co se dělá ze Sachr plátů ? nikdy sem o nich neslyel a ted a vůbec nevím co bych z nich upekl , poradte mi prosím , díky .
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: minizákusky
Od: Lucka
|
Vloeno: 08.04.2009 18:52:32.
ID: 6242.
|
|
Zdravím, ze sachr plátů se dělají mocca řezy, tři pláty se slepí kávovým krémem, pak se jednotlivé pásy potahují fondánovou polevou obarvenou kulérem a zdobí se čokol. nápisem mocca, nebo jinou vhodnou ozdobou. pokud se hmota upeče v ráfku, dvakrát dort prokrojíme a slepíme meruňkovou marmeládou, polijeme čokol.polevou, nakrájíme na díly a zdobíme lehačkou, máme dobrý zákusek ke kávě. Ale při cestě do Vídně zkuste ochutnat original :-)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: minizákusky
Od: Johny
|
Vloeno: 08.04.2009 23:08:24.
ID: 6251.
|
|
Jarku pouití Sachr plátů je omezeno pouze vaí fantazií nebo dostupností surovin. Lze připravit různé druhy rolád, ovocných, čokoládových, kubánských ... iroké spektrum řezů - od mocca řezů, belgických řezů, pistáciových řezů, přes různé ořechové řezy .... je to opravdu pouze na vaí fantazii a chuti.
S pozdravem Johny
odpovědět
|
|
Nadpis: citrony na dort
Od: Dita
|
Vloeno: 19.04.2009 0:26:55.
ID: 6304.
|
|
Zdravim, muzete mi prosim poradit. Budu pect kamosce citronovy dort potazeny marcipanem nebo fondanovou hmotou (jeste nevim, co je vhodnejsi) a kamoska chce navrch za kazdou cenu platky citronu nebo limetky. Bojim se, aby se mi marcipan nepromacel, neznate nejaky figl, jak to udelat? diky di
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: minizákusky
Od: Lenca
|
Vloeno: 26.04.2009 19:06:24.
ID: 6352.
|
|
Jonny, zkousela jsem beze podle vaseho návodu. Chutove bylo moc dobré, ale potřebovala bych poradu. Dala jsem dvě slehačky a dva stuovače - i presto byla lehačka řidcí. A jestě jeden problémek - nevím proc, ale roláda - korpus ač vynikající byla jakoby mokrá. Nevíte proc? Díky
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: minizákusky
Od: Johny
|
Vloeno: 26.04.2009 22:34:01.
ID: 6353.
|
|
Zdravím Lenču,
co se týče lehačky, je to u nás bída. Sehnat kvalitní alespoň 33% lehačku je zázrak. Kdy překládám receptury z Aj, jsou zde pouívány i mnohem tučnějí druhy smetany, ale o tom si zatím můeme nechat zdát. Jednou z moností je ztuit lehačku elatinou. Moudrá kniha píe - na 1 litr lehačky pouijte 10 g elatiny a 60 ml vody. A co je psáno, to je dáno :-)
Nevím jak myslíte, e byl korpus mokrý. Pokud byl korpus mokrý nebo mazlavý, není dopečený. Pak by mohl být mokrý na povrchu a to tehdy, pokud navlhla kůrka sypaná moučkovým cukrem. Zkuste mi případně malinko blíe popsat, jak myslíte e byl vlhký. Je pravdou, e někteří cukráři bezé pláty před pečením nesypou moučkovým cukrem, aby jim poté kůrka korpusu nevlhla, ale já jsem s tím problémy nikdy neměl, take já je sypu.
A se daří sladké dílo, Johny.
odpovědět
|
| | | | | | | | | | | | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|