Reklama
|
Téma ""
|
Od: helena
|
30.03.2009 16:02:27.
id: 6160.
|
|
Prosím vás znáte někdo recept na ganache? Já jsem si to na kurzu nenapsala a teď si na něho nemůžu vzpomenout. Johny - ten název ganache jste naťuknul pod dotazem "pařížký krém", proto bych byla ráda kdybyste se se mnou podělil o recept. Samozřejme, že dotaz je pro všechny :-) Děkuji.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re:
Od: Johny
|
Vloženo: 31.03.2009 15:46:45.
ID: 6168.
|
|
Zdravím Helenko!
No to znám, co si člověk nenapíše, to nemá. Ganache je hodně čokoládový krém připravený ze smetany a čokolády. Ovšem ganache je mnoho druhů na různé použití, liší se poměry smetany a čokolády. Je ganache na plnění dortu, na plnění čokoládových bonbónů ... Uvádím recepturu na ganache jako náplň do bonbónů, jak jsem si ji přivezl z odborného semináře z Kladna od několikanásobného Mistra světa cukrařiny pana Cukráře, ELISEA TONTIHO -
500g smetany + 1000g tmavé čokolády (nebo 1100g světlé čokolády nebo 1150g bílé čokolády) + 100 g rostlinného tuku
- svaříme smetanu -> sundáme z ohně, necháme zchladnout asi na 80°C a přimícháme rozehřátou čokoládu + 100 g rostlinného tuku - pokud náplň nebude zkonzumována do 1 týdne od vyrobení, pak přidáme 40 g bonbonářského nebo škrobového sirupu, abych zabránili zpětné krystalizaci cukru v náplni (při domácím použití můžete nahradit medem).
S pozdravem Johny
odpovědět
|
|
Nadpis: Re:
Od: helena
|
Vloženo: 01.04.2009 18:57:55.
ID: 6173.
|
|
Johny vy jste zlato!!!!! Ganache na náplň do bonbonu se mi určitě hodí , ale potřebovala jsem vlastně ganache na náplnění dortů. Na kurzu jsem jen viděla jak se to dělá a bohužel nenapsala si to, ale stačila jsem si zapamatovat jen tu smetanu, pak máslo a ze zbytku už mám guláš v hlavě. Nevzpomenu si. Krém byl pak takový hutný, krásně ztuhnul. -ale stejně jste skvělý :-) :-) .-) Ještě že vás máme.... Děkuju.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re:
Od: Johny
|
Vloženo: 02.04.2009 22:55:13.
ID: 6188.
|
|
Zdravím Helenko, děkuji za pochvalu, přiznávám, že se červenám :-), ne teď vážně, jen se snažím malinko pomoci té naší cukrařině. Pokud vím, nebo mohu radu vyhledat rád pomohu, samozřejmě jsou určité věci a receptury, které jsou tzv. cukrářovo "know how" a tyto věci jsou cukrářovo malé tajemství. Jinak na dorty používám poměr na ganache tento - 0,820 g smetany ke šlehání, 0,550 g opravdu kvalitní tmavé čokolády. Upozorňuji, že se jedná o poměrně tuhý ganache. Takže kdo chce ganache měkčí, musí ubrat čokoládu.
Ještě jednou děkuji, s pozdravem Johny.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re:
Od: Gábina
|
Vloženo: 02.04.2009 13:42:28.
ID: 6184.
|
|
Já mám recept na krém ganache:
15 dcl smetany ke šlehání 200 g tmavé kvalitní čokolády 30 g medu 50 g másla
Smetana s medem se ohřeje na 85C, pak se v ní rozpustí čokoláda. Krém se prošlehává do vychlazení a potom se vmíchá měkké máslo.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re:
Od: Hav
|
Vloženo: 03.04.2009 7:04:02.
ID: 6192.
|
|
Prosím Vás Gábino, určitě jste to napsala správně ? 15 dcl je 1,5 litru. Pak by to byl hodně lehký krém. 15 cl by bylo 1,5 dcl a pak by ten poměr byl asi optimální.
odpovědět
|
| | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|